Kurcu opala popularnost - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kurcu opala popularnost

Afera oko uništavanja podataka sa računara nekadašnjeg kancelara Sebastijana Kurca odrazila se na popularnost njegove partije.

Afera oko uništavanja podataka sa računara nekadašnjeg kancelara Sebastijana Kurca odrazila se na popularnost njegove partije.

Uništavanje podataka sa računara nekadašnjeg kancelara Sebastijana Kurca i njegovih partijskih kolega iz tadašnje vlade odrazila se, za sada blago, na popularnost njegove Narodne partije Austrije.

OVP, prema istraživanju javnog mnjenja, u ovom trenutku osvojila bi 36 odsto glasova, za jedan odsto manje nego prethodnih nedelja.

Istraživanje, koje je objavio bečki dnevnik “Esterajh”, nalazi se time još 14 odsto ispred drugoplasirane Socijaldemokratske partije (SPO), koja bi mogla dobiti 22 odsto glasova.

Na trećoj poziciji je Slobdoarska partija, koja se polako oporavlja od krize zbog afere oko njenog bivšeg lidera Hajnc-Kristijana Štrahea.

Slobodarci bi u ovom trenutku mogli osvojiti 20 odsto glasova, što je za jedan odsto više nego prošle nedelje. Zeleni bi u ovom trenutku osvojili 12 odsto, a Neos sedam odsto glasova. Lista “Jetzt”, koja se aktuelno nalazi u parlamentu, osvojila bi samo jedan odsto glasova, čime ne prelazi cenzus.

Ukoliko bi postojala mogućnost direktnog izbora kancelara Kurc i dalje vodi jasno sa 45 odsto, ali je izgubio jedan procenat. Na drugom mestu je novi lider FPO Norbert Hofer sa 20 odsto, a treća je šefica SPO Pamela Rendi Vagner sa 17 procenata.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Dodik: Ne vode se pregovori u BiH, već samo u FBiH

M.

Vulin: Srbija kupuje “Pancir”, nove ruske protivvazdušne sisteme

M.

Tužilaštvo: Svi učesnici u slučaju vršnjačkog nasilja biće ispitani

M.

1 Komentar

racic 26 Jula, 2019 at 12:56 pm

Ma da li je moguce da je i kurcu opala popularnost ?

Odgovori

Ostavite komentar