Sastojci:
1 velika glavica kupusa
2 pileća bataka sa karabatakom
2 velike mrkve
1 kašika slatke aleve paprike
100 ml kečapa
malo ulja
2 kašičice soli
malo začina
Priprema:
Mrkvu oprati, očistiti i isjeći. Kupus oprati, očistiti i isjeći. Batake obariti u posoljenoj vodi, prohladiti, odvojiti od kostiju i isjeći meso na komade. U dublju šerpu usuti malo ulja, zagrijati, propržiti mrkvu pa usuti vodu (3-4 čaše). Kada provri, dodati kupus, posoliti i malo promiješati. Poklopiti šerpu. Kuvati oko pola sata na umjerenoj temperaturi. Dodati alevu papriku i začin, zatim i obareno pileće meso i promiješati. Kuvati još oko 15 minuta. Dodati kečap, promiješati i još kratko kuvati. Isključiti ringlu, poklopiti šerpu, ostaviti da odstoji 15 minuta. Poslužiti toplo.
Nezavisne.