4. Septembra 2020.

Kupovina polovnjaka Nemačkoj – na šta treba da obratite pažnju

Big Portal

Nemački magazin Auto Bild objavio je tekst sa savetima u vezi sa kupovinom polovnog automobila, a ove dve informacije će vam naročito koristiti ukoliko želite da nabavite polovnjak u Nemačkoj.

Kao i sve države u Evropi, i Nemačka nije imuna na slučajeve štelovanja kilometraže. Kupujete li polovni automobil dobro je znati da je prosečna godišnja kilometraža vozila u toj zemlji oko 12.000 kilometara, prenosi revijahak.hr.

Naravno, dozvoljena su i odstupanja, ali prevelike razlike su razlog za oprez. Ako kupujete automobil koji je godišnje prelazio samo 3.000 kilometara ili 5.000 kilometara bilo bi dobro da učinite sve što možete da ga dodatno proverite.

Foto: B92/NĆ

Servisna knjižica vozila je jedan od načina na koji to možete da uradite, ali svakako nije jedini ni poslednji.

Jedna od ideja je da se o stanju automobila informišete u najbližoj radionici ADAC-a, Dekre ili TUV-a.

Tamo će vam za 30 evra pregledati ceo automobil – karoseriju, ogibljenje, elektroniku… Mehaničari u tim radionicama već znaju tipične probleme svakog automobila pa će na njih obratiti posebnu pažnju.

Da li ste imali iskustva sa nabavkom polovnjaka u Nemačkoji ili u nekoj drugoj evoprskoj zemlji i kakvi su vaši saveti potencijalnim kupcima iz Srbije?

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare