Kupite kuću za jedan EURO - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kupite kuću za jedan EURO

Italija je najavljivala besplatnu svaku treću noć i razne druge pogodnosti za turiste koji odluče da letuju kod njih, a onda se ispostavilo da to važi samo za domaće turiste!

Mestašce Činkefrondi u Kalabriji, udaljeno 15 minuta vožnje kolima od mora, nudi kuće za evro! Kako piše britanski “San” gradonačelnik Mikele Konja se pohvalio da ovaj gradić nije imao apsolutno ni jedan slučaj Kovida 19. Oni, međutim, imaju kuće koje su napuštene i propadaju, pa su Britancima i svim zainteresovanim strancima ponudili da ih otkupe za evro, odnosno 90 penija.

Potencijalni kupci će pored evra za kupovinu morati da plate još 250 evra za godišnji porez sve dok ne renoviraju kuću. Ukoliko za tri godine ne renovira kuću moraće da uplati 20.000 evra kaznu!

Kuće koštaju 1 evro, ali se plaća kazna ako se ne renovira!

Početkom godine je i gradić Bisaća, u Kapanji kod Napulja, ponudila kuće na prodaju za 90 centi, kao i Sambuka ukoliko se u kuću uloži 12.000 evra. Bivona na Siciliji je ponudila kuće za pola evra ako se u njih uloži 2.000 evra

Međutim, da li je mudro kupiti kuću u Kalabriji? Naime, Italija je najavila otvaranje granica, ali će tražiti registrovanje turista. Mnoge regije poput Sardinije i Apulije su preduzeli i  dodatne korake i od posetilaca da se prethodno registruju!

Pre samo mesec dana Sicilija je obećala turistima da će svakom ko dođe dati svaku treću noć besplatno. Ispostavilo se da to važi isključito za Italijane, a ne strane turiste.

U Italiji će letovati 80% Italijana!

Formular za SardinijuFormular za Sardiniju traži detalje o kontaktima i adresama na Sardiniji, kao i podatke o letu ili trajektu. Takođe, putnici moraju i da potpišu da nisu imali8 simptome najkasnije 48 sati pre dolaska na ostrvo. Popunjeni obrazac se priloži prevozniku pre ukrcavanja. Isto mroaju da urade i turisti koji idu u Apulju.

Prema izveštaju  “La Republike”, čak, 80 odsto Italijana planira da ovogodišnji odmor provede u svojoj zemlji. Zanimljivo je da je pomenuta Apulija mesto koje većina Italijana najviše želi da poseti, a slede Sicilija i Sardinija. Sva tri područja nisu bila pogođena virusom.

U Italiji je na snazi aplikacija “Immuni” koja kontroliše kontakte.

Naravno, od turista se očekuje da se striktno pridržavaju pravila, jer postoji bojazan da bi zaraza mogla da se opet poveća.

Kako bi pomogla da stopa infekcije bude niska, Italija je pokrenula aplikaciju Immuni. Ova aplikacija beleži rastojanje između ljudi putem pametnih telefona. Ako se osoba testira pozitivno na virus, aplikacija će omogućiti zdravstvenim vlastima da utvrde ko je još bio  izložen riziku praćenjem kontakata.

Danas objavljeno

Najjednostavniji način čišćenja četkica za šminku

Vanja A

Botto je robot koji stvara umjetnička djela, a zaradio je i prvi milion

Vanja A

Beba slona pokušala se sprijateljiti sa psom, pogledajte kako je prošlo

Vanja A

Ostavite komentar