Kupio sat na popustu prije 45 godina, onesvijestio se kad je čuo sadašnju vrednost - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kupio sat na popustu prije 45 godina, onesvijestio se kad je čuo sadašnju vrednost

Jedan muškarac doneo je svoj Roleks sat u emisiju “Antikviteti” kako bi otkrio njegovu trenutnu vrednost. Onesvestio se kada je čuo koliko novca može da dobije.

Sat je kupio 1974. godine za samo 345,97 dolara, ali kada su mu rekli njegovu trenutnu vrednost, odnosno da sat sada vredi najmanje 400.000 dolara, čovek se srušio na zemlju.

Procenitelj, međutim, nije završio pošto je zbog netaknutog stanja procenjeno da sat vredi 500.000, pa i 700.000 dolara, prenosi CNN.

Reč je o satu Rolex Oyster, broj 6263. Vlasnik sata kazao je da je kupio Rolex jer je čuo da je dobar za ronjenje, ali pošto je davne 1974. godine za njega dao svoju mesečnu platu uz čak 10 posto popusta, zaključio je da je sat previše lep da bi bio u slanoj vodi.

Umesto toga, sat je čuvao u sefu skoro 40 godina. Sat ne samo da je bio u besprekornom stanju, već je vlasnik imao i originalne garancijske papire, originalnu Rolexovu brošuru, dve potvrde i dve originalne kutije u koje je bio spakovan Rolex.

“Ovo je fenomenalan pronalazak. To je jedan od najređih modela i mislim da ne postoji nijedan na svetu koji je u boljem stanju”, kazao je procenjivač Piter Plejns.

Producenti emisije su kazali da su prvi put imali tako vredan predmet u emisiji.

Danas objavljeno

Adele u novom intervjuu govori o umjetničkom i ličnom preporodu

Vanja A

Ima 52 godine a izgleda kao “avion”: Džej Lo otkrila ključ njene mladolikosti

Vanja A

11 zadivljujućih univerzitetskih biblioteka širom svijeta

Vanja A

Ostavite komentar