KUPIO PET NEKRETNINA: Pravobranilaštvo traži da se poništi licitacija u kojoj je učestvovao Vukajlović - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

KUPIO PET NEKRETNINA: Pravobranilaštvo traži da se poništi licitacija u kojoj je učestvovao Vukajlović

Pravobranilaštvo RS zatražilo je od Osnovnog suda u Banjoj Luci da poništi spornu licitaciju na kojoj je odbornik u banjalučkoj Skupštini grada Stojan Vukajlović, kao jedini učesnik na licitaciji, kupio pet nekretnina, oduzetih u sudskom postupku od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika gradskog Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, ovaj zahtjev uslijedio je, nakon što je Grad Banjaluka, poveden medijskim napisima o ovoj licitaciji, i službeno zatražio od Pravobranilaštva da se odredi o spornoj licitaciji.

– U odgovoru na zahtjev Gradske uprave, iz Pravobranilaštva su naveli da su od Osnovnog suda zatražili da opozovu prodaju tih stanova i da se ponovo zakaže ročište za prodaju koja bi bila provedena uz poštovanje Zakona o izvršnom postupku, odnosno člana 130. ovog zakona, na način da se svaka od nepokretnosti prodaje pojedinačno uz uključivanje u nadmetanje svih kupaca koji ispunjavaju uslove za učestvovanje. Istovremeno, u Pravobraništvu tvrde da se radi o protivzakonitom postupanju Suda, o čemu su, po njihovim tvrdnjama, obaviješteni i predsjednik Suda i predsjednik izvršnog odjeljenja ovog suda, te je zatraženo da se o svemu obavijesti i Visoki sudski i tužilački savjet BiH – tvrde naši izvori i ističu da je sada na potezu Osnovni sud koji u narednim danima treba da odluči o ovom zahtjevu.

Prema medijskim napisima, Vukajlović je bio jedini učesnik na licitaciji koja je održana uoči same Nove godine, odnosno 31. decembra prošle godine.

Po tim napisima, Vukajlović je na licitaciji kupio četiri stana, poslovni prostor, kao i vikendicu u Ivanjskoj za 283.400 KM, iako je procjenjena vrijednost tih nekretnina veća za 256.000 KM.

Po pravosnažnoj presudi protiv Šmitrana, osuđenog za zloupotrebu položaja, novac od prodaje zaplijenjenih nekretnina trebao bi biti uplaćen u gradsku kasu.

Šmitran je u sudskom procesu priznao da je oštetio gradski budžet za 539.410 KM, a taj novac je, po presudi, morao biti vraćen u gradski budžet.

Inače, Vukajlović je po profesiji advokat, a u politiku je ušao na lokalnim izborima 2016. godine, kad je ušao u gradsku skupštinu, kao kadar DNS.

Poslije rascjepa u Gradskom odboru DNS, Vukajlović je prešao u odbornički klub „Sloboda“, da bi prošle godine pristupio SNSD.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Sukob u Kijevu – nezvanično, ima poginulih

M.

Bajden: SAD neće unilateralno poslati trupe u Ukrajinu

M.

Makron: Nećemo napustiti dijalog s Rusijom, ali cIJena će biti visoka

M.

Ostavite komentar