Kupio novi Audi i pritisnuo funkciju "klime", ali ovako nešto nije očekivao - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kupio novi Audi i pritisnuo funkciju “klime”, ali ovako nešto nije očekivao

Vlasnik skupocenog automobila neprijatno se iznenadio nakon što je pritisnuo dugme automatske “klime”.

Audi, kao uostalom i drugi premijum automobili, osim prestiža svom vlasniku obično donose i neke funkcije kojima opravdavaju novac uložen u njih. Međutim, nije uvek baš tako.

Nakon što je vlasnik ovog Audija iz Danske pritisnuo dugme sa oznakom “Sync”, koje služi za sinhronizaciju svih klimatskih zona, na ekranu multimedijalnog sistema pojavilo se obaveštenje da ta funkcija nije obuhvaćena kupovinom.

I zaista, iako Audi nudi trozonsku klimatizaciju kao standardnu opremu na brojnim tržištima, u Danskoj to nije slučaj. U ovoj zemlji takva opcija košta 5.114 kruna, odnosno skoro 700 evra. U suprotnom će vlasnik nakon pritiska komande “Sync”, koja će pritom čak i zasvetliti, dobiti obaveštenje

Ovo je ipak pomalo neočekivano, jer je sve donedavno bila praksa da proizvođači jednostavno izostave komande koje služe za aktiviranje funkcija koja nisu dostupne u konkretnom primerku vozila.

Audijev postupak sugeriše da je, izgleda, jeftinije ugraditi sve komponente, pa naknadno programirati ovakve poruke koje će obaveštavati vlasnika o nefunkcionalnim dugmićima.

Danas objavljeno

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu VIDEO

Vanja A

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Vanja A

Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Vanja A

Ostavite komentar