Kupili 200 Defendera, tjunirali ih i nudili po specijalnoj cijeni - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kupili 200 Defendera, tjunirali ih i nudili po specijalnoj cijeni

Vizionarski potez Charlesa Fawcetta, osnivača firme Twisted Automotive, dogodio se pre nekoliko godina kada je doneo odluku da kupi 200 originalnih Defendera, upravo pre dolaska nove generacije modela. Pokazao se to kao pravi potez jer je originalni Defender itekako tražena roba, pa mnogi i ne pitaju za cenu.

Fawcett je objavio da su prodati gotovo svi primerci. Ostalo je poslednjih 16 primeraka, i to u dužoj, 110 verziji. Za njih je osmislio posebnu ulogu. Imaju manje od 50 km, ističe Index.hr.

“Ovih 16 primeraka je posebno odabrano zbog broja šasije i datuma proizvodnje. Svi su registrovani 2016. godine, nakon što je proizvodnja obustavljena, što ih čini verovatno poslednjim proizvedenim primercima. Limitirana verzija se zove One of One”, pojasnio je Fawcett.

Svi primerci se baziraju na najbogatije opremljenim verzijama, a u svakoj boji se nude po jedan Station Wagon i Utility Wagon. Dva motora su dostupna, i to nakon što su malo modifikovani: 2.3 twin-turbo benzinac sa 312KS i 475 Nm, te dizelaš sa 176KS i 420 Nm.

Nude se isključivo u kombinaciji s ručnim menjačem, ali i novim kočnicama i oslanjanjem. Tu su i 18-inčni naplaci s gumama BG Goodrich. Kabina je dodatno izolirana, a paneli su složeni tako da je sada enterijer vodootporan. Lista prerada završava luksuznim tepisima i kožnim presvlakama.

A sada cene. Land Rover Defender 110 Utility Wagons startuje cenom od 135.000 funti za dizelsku i 174.500 za benzinsku opciju. Station Wagon se nudi po ceni od 145.000 odnosno 184.500 funti.

Izvor: Index.hr

Foto: Twisted Automotive

Danas objavljeno

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu VIDEO

Vanja A

Australijanci i Kanađani preferiraju EV, u SAD i dalje većina za benzince

Vanja A

Vožnja zimi: Kolika bi trebalo da bude temperatura u kabini automobila?

Vanja A

Ostavite komentar