Kupci Fordovog Mustanga postaju sve stariji - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kupci Fordovog Mustanga postaju sve stariji

Sa učešćem od 15,1 odsto na svetskom tržištu sportskih kupea, Ford Mustang je drugu godinu zaredom proglašen za najprodavaniji sportski automobil na svetu, a šestu godinu zaredom za najprodavaniji sportski kupe.

Ipak, postoji li nešto oko čega Mustang treba da brine? Ispostavilo se da trenutna generacija S550 Mustanga privlači starije kupce i taj trend traje već najmanje deceniju. U stvari, prosečni kupac sportskog automobila postaje stariji i Ford je toga svestan, mada to nije nužno zabrinjavajuće.

„Demografski podaci pokazuju, da, kupci postaju stariji“, rekao je direktor marketinga Ford Mustang Jim Owens za MuscleCarsAndTrucks u nedavnom intervjuu. „Generacija bejbi bumera koja se rado seća 60-ih … ona se u suštini ne uvećava, ali više se radi o onoj psihografiji, o tipu ličnosti koja kupuje Mustang i koja ne zavisi od starosti.“

Ford veruje da je Mustang „životna faza“. Sigurno je da je sportski automobil zanimljiv i mlađim ljudima, ali oni koji tek postaju radna snaga vrednuju različite stvari – uglavnom praktičnost i pristupačnost. I dok Mustang sa EcoBoost motorom ne košta pravo bogatstvo, modeli V8 pokreću entuzijazam dok osnovni Mustang GT trenutno ima početnu cenu od 36.120 dolara.

„Mustang je vozilo životne faze … postoji trenutak u vašem životu kada vam Mustang jednostavno nije toliko praktičan“, dodao je Owens. „Sada Mach-E to može da promeni … to je više životna faza. Uđete u to, pa odete do onoga što vam treba za život, pa se kasnije vratite u Mustang.“

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Motor1 / MuscleCarsAndTrucks

Danas objavljeno

Električni automobil za 10.000 evra?

Vanja A

TEST: TOYOTA YARIS HIBRID

Vanja A

“Evropa da prati primjer SAD”

Vanja A

Ostavite komentar