Kupači naišli na tijelo u Sani, još nepoznat identitet - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Kupači naišli na tijelo u Sani, još nepoznat identitet

Identitet muškarca čije je tijelo jučer u poslijepodnevnim satima pronađeno u rijeci Sani, u blizini sela Hrustovo, još nije poznat, a više informacija moglo bi se znati nakon što se danas obavi obdukcija u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Kako nas je upoznao Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, uzeti su i uzorci DNK, što bi trebalo da doprinese identifikaciji posmrtnih ostataka. “U ovome trenutku, dok se ne prikupe sve potrebne informacije, ne želimo spekulisati o identitetu ove osobe niti o drugim okolnostima njene smrti”, kazao je Beganović.

Kupači na Sani su jučer uočili beživotno tijelo u Sani, na dubini od oko dva metra, koje je bilo zakačeno u vodi za korijenje priobalnih stabala te o tome informisali policiju.

Izvlačenje tijela obavili su pripadnici ronilačkog tima Specijalne jedinice MUP-a USK, a neslužbeno saznajemo kako se tijelo nalazilo u poodmakloj fazi raspadanja, što sugeriše kako se već drugo vremena nalazi u vodi. Beganović nas je informisao kako se istražuje da li se možda radi o nekome od lica s ovih prostora čiji je nestanak prijavljen ranije.

Nezvanično, sumnja se kako se možda radi o muškarcu s područja Ključa koji je nestao u novembru prošle godine i do danas nije pronađen. Prema tim informacijama, radi se o osobi starije životne dobi koja je patila od demencije.

Danas objavljeno

Saudijka osuđena na 34 godine zatvora zbog korišćenja Tvitera, optužena da je sarađivala sa disidentima

M.

Iran spreman da preda: Ali, bez uslovljavanja

M.

MIP Rusije: Žito krenulo, globalne gladi neće biti

M.

Ostavite komentar