28. Juna 2022.

Kupači naišli na tijelo u Sani, još nepoznat identitet

Big Portal

Kako nas je upoznao Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, uzeti su i uzorci DNK, što bi trebalo da doprinese identifikaciji posmrtnih ostataka. “U ovome trenutku, dok se ne prikupe sve potrebne informacije, ne želimo spekulisati o identitetu ove osobe niti o drugim okolnostima njene smrti”, kazao je Beganović.

Kupači na Sani su jučer uočili beživotno tijelo u Sani, na dubini od oko dva metra, koje je bilo zakačeno u vodi za korijenje priobalnih stabala te o tome informisali policiju.

Izvlačenje tijela obavili su pripadnici ronilačkog tima Specijalne jedinice MUP-a USK, a neslužbeno saznajemo kako se tijelo nalazilo u poodmakloj fazi raspadanja, što sugeriše kako se već drugo vremena nalazi u vodi. Beganović nas je informisao kako se istražuje da li se možda radi o nekome od lica s ovih prostora čiji je nestanak prijavljen ranije.

Nezvanično, sumnja se kako se možda radi o muškarcu s područja Ključa koji je nestao u novembru prošle godine i do danas nije pronađen. Prema tim informacijama, radi se o osobi starije životne dobi koja je patila od demencije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare