Kuman o Mesiju na treningu: On je bio tiranin! - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Kuman o Mesiju na treningu: On je bio tiranin!

Posljednji trener Barselone za kojeg je igrao Lionel Mesi je aktuelni šef struke Katalonaca Ronald Kuman, a Holanđanin je detaljno opisao kako se najbolji igrač u istoriji Barselone ponašao na treninzima u sezoni koja je prethodila njegovom odlasku u Pari Sen Žermen.

Mesi je sve bacao u senku. Delovalo je da su svi bolji samo zbog njega. To nije kritika, to je opservacija. Znao sam i ja koliko je dobar, ali uvek je neverovatno videti to uživo. On je znao sve čemu biste učili fudbalere, u svemu je bio savršen – prepoznavanje situacija, prijem lopte pod pritiskom, trčanje sa loptom, završavanje akcija prd golom… To nije normalno, nije normalno. Na treninzima su se neki igrači šalili, šutirali su iz lakih pozicija, opuštali se. Mesi nije. Svaku loptu je šutirao sa velikom snagom, sve je bilo funkcionalno. Takođe, želeo je da pobedi u svemu“, izjavio je Ronald Kuman.

Pre treninga igrali smo ’u krugu’, a onaj ko bi izgubio tri puta morao bi da radi sprinteve za kaznu. Pitao sam Mesija da li je nekada on to morao da radi. ’Da, jednom’, rekao je. Kada je on igrao, stariji fudbaleri nikada nisu gubili od mlađih. Jednom se to dogodilo i Mesi je bio ozbiljno ljut čitave nedelje. Bio je pravi tiranin na treninzima“, rekao je holandski stručnjak.

Mesi je za seniorski tim Barselone igrao od 2004. godine, a na 778 zvaničnih utakmica postigao je neverovatna 672 .

Sportklub.

Danas objavljeno

Đoković stigao u Francusku VIDEO

Vanja A

“Jokić je dobro”

Vanja A

Kirjos: Niko ne udara tako jako kao on

Vanja A

Ostavite komentar