Kuma aktera filma "Vidimo se u čitulji" čekale dvije grupe atentatora - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Kuma aktera filma “Vidimo se u čitulji” čekale dvije grupe atentatora

Dragana Ristića Čađu (61), ugostitelja i kuma aktera dokumentarnog filma “Vidimo se u čitulji” Željka Rutovića, koji je ubijen u četvrtak u blizini svoje kuće u naselju Kaluđerica, navodno su čekale dvije ekipe atentatora.

Prema nezvaničnim informacijama Kurira, sumnja se da je u zločinu, koji je do detalja bio isplaniran, učestvovalo više osoba.

Napadač je oko 8.15 sati presreo “audi” kojim je Ristić krenuo na posao, izazvao manji udes, a potom, kada je Ristić izašao iz auta, hladnokrvno pucao u njega, pogodivši ga u glavu.

– Prvi rezultati istrage ukazuju da je zločin bio isplaniran do posljednjeg detalja, a da su počinioci imali i rezervni plan. Sumnja se da su dvije ekipe egzekutora u četvrtak ujutru čekale da Ristić izađe iz kuće. Prva je bila u blizini, u sivom pasatu, koji je kasnije pronađen zapaljen. Drugo vozilo bilo je parkirano na kraju Ulice proleterskih brigada, koja izlazi na Smederevski put. Istražitelji vjeruju da je moguće da je drugi ubica bio u ovom automobilu i da je trebalo da dovrši posao ako plan sa čukanjem krene po zlu – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, vjeruje se da su organizatori ubistva znali da na izlasku iz strme ulice na glavni, Smederevski put, Ristić bar nakratko mora da se zaustavi i da bi i tu mogla da im se ukaže prilika da ubiju ugostitelja ukoliko “prva ekipa ne završi posao”.

Policija uhapsila osumnjičene za ubistvo

– Po načinu izvršenja, nema sumnje da je riječ o planiranoj, profesionalnoj likvidaciji u mafijaškom stilu. Korišten je prigušivač, auto je zapaljen, mjesto na kom je izvršen zločin pažljivo je odabrano jer nije pokriveno kamerama – objašnjava izvor i dodaje da nema sumnje da je žrtva praćena neko vrijeme.

Policija pokušava da utvrdi i motiv zločina.

– Saslušani članovi porodice izjavili su da Ristiću, koji je bio vlasnik diskoteke “Hram” u Kaluđerici, kao i zakupac restorana “Košuta” na Košutnjaku, nije prijećeno. Istraga se vodi u više pravaca.Provjerava se da li je surovo ubistvo vezano za posao kojim se bavio, kao i da li se nekome zamjerio. Provjerava se i da li je po izlasku iz zatvora probleme ili prijetnje imao njegov najstariji sin – dodaje izvor i podsjeća da je najstariji Ristićev sin bio osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u dvostrukom ubistvu iz 2008.

Beogradska policija uhapsila je V. U. (32) zbog postojanja sumnje da je ubio Ristića, kao i F. I. (30) koji se sumnjiči da je učinio teško ubistvo u pomaganju.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Pala odluka: Od februara obavezna vakcinacija

M.

Erdogan putuje u Ukrajinu: “Imam nadu”

M.

Putinu stigla nova prijetnja od Bajdena

M.

Ostavite komentar