Kultni filmski par umalo nije potonuo i prije „Titanika“ - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kultni filmski par umalo nije potonuo i prije „Titanika“

U čast 25-godišnjice „Titanika“, reditelj Džejms Kameron otkrio je neke iznenađujuće detalje o blokbasteru, poput toga da je malo falilo da ne angažuje Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija za kultni filmski par Džek i Rouz.

U intervjuu za Dži-Kju, Kameron je rekao da je razmišljajući o glumcima za uloge ljubavnika na brodu osuđenom na propast isprva razmatrao Gvinet Paltrou za Rouz i da mu se nije dopala ideja kada mu je prvi put Kejt Vinslet predložena.

„Nisam prvo video Kejt u toj ulozi. Pojavila se u nekolio istorijskih drama do tada i počela je da dobija reputaciju Korset Kejt“, ispričao je Kameron. Pre Titanika, njene najveće uloge zaista su sve bile u istorijskim dramama – Razum i osećajnost, Džud i Hamlet.

Proslavljeni reditelj plašio se da će njeno angažovanje biti protumačeno kao „najlenji kasting na svetu“, ali su ga na kraju ubedili da joj da šansu. Naravno, bila je fantastična, dodao je Kameron.

Sa Dikaprijom je bilo nešto komplikovanije.

Nakon početnog „histeričnog“ sastanka sa mladim srcelomcem, tokom kog su sve žene u produkciji nekako završile u konferencijskoj sali zajedno sa njim i Kameronom, Dikaprio je pozvan da uradi probnu scenu sa Kejt, koja je tada već bila angažovana.

Međutim, bio je iznenađen kada je saznao da će morati da čita tekst i da snimi scenu kako bi procenili njihovu hemiju na kameri.

„Došao je misleći da je novi sastanak da upozna Kejt. Sećam se da sam im rekao da treba da pročitaju malo teksta i da ću ih snimati“, prisetio se reditelj.

Onda je Dikaprio, koji je do tada već imao nekoliko uspešnih glavnih uloga i nominaciju za Oskara za ulogu u What’s Eating Gilbert Grape, rekao Kameronu: „Hoćeš da čitam tekst? Ja to ne radim“, misleći na to da je stekao status da ne mora više da ide na audicije za uloge.

Leo i Kejt postali su jedan od kultnih filmskih parova

Na iznenađenje Dikaprija, američki reditelj mu je, bez sekunde razmišljanja, samo pružio ruku i rekao: „Pa, hvala što si došao.“ Onda mu je objasnio veličinu projekta i kako će mu film oduzeti dve godine života i da ne želi da ga „sje*e praveći lošu odluku u kastingu“.

„Zato ćeš da čitaš ili nećeš dobiti ulogu“, rekao je Kameron mlađanoj zvezdi.

Dikaprio se na kraju povinovao i odradio audiciju, a Kameron se prisetio da je odmah postao Džek i da je imao „električnu hemiju“ sa Vinslet.

Titanik se pojavio u bioskopima 19. decembra 1997. godine i postao jedan od najvećih blokbastera svih vremena i osvojio 11. Oskara.

Danas objavljeno

Koja li je tajna srećnog braka? Švedski kralj ima odgovor!

Zeljka

I čistačica i sendvičarka: Prije slave, holivudske zvijezde su radile najteže poslove

Zeljka

“Do 18. godine sam rodila troje dece, osuđuju me zbog toga”

Zeljka

Ostavite komentar