27. Augusta 2022.

Kultni film “Čarobnjak iz Oza” dobija rimejk

Big Portal

Film će se temeljiti na originalnom romanu iz 1900. godine i prati priču o fantastičnoj djevojčici Doroti i njenom kućnom ljubimcu, psiću Totu, koje zahvati uragan i odnese ih daleko od rodne kuće u Kanzasu u neobičnu Zemlju Oz. Po istom principu je tokom godina snimljeno više filmova, mjuzikla i TV emisija, a najpoznatija adaptacija je mjuzikl iz 1939. s Džudi Garland u glavnoj ulozi.

Kenja Baris naći će se u ulozi režisera i scenariste, ali ovoga puta na veliko platno stiže nova priča o Doroti i njenim avanturama. Kenja najavljuje svježiji i moderniji pogled na ovaj kultni film, a rimejk će se nesumnjivo razlikovati od originala. Detalji se za sada čuvaju u tajnosti.

Rimejk je prevashodno trebalo da radi Nikol Kasel, ali je projekat bez obrazloženja otkazan prošle godine. U drugim vijestima iz “Warner Bros” studija stiže filmska biografija “Emily Bronte” s Emom Makej u glavnoj ulozi, a to je samo jedan od naslova kojem se radujemo u novoj filmskoj sezoni.

Svi znaju priču iz filma iz 1939. godine, ali Baris nije otkrio detalje o novom filmu. Sudeći prema reakcijama stranih medija, biće to moderna interpretacija kultnog mjuzikla. Dogovor o rimejku dolazi u trenutku postprodukcije Barisovog dugometražnog rediteljskog prvenca “You People”.

Kenja Baris i Džona Hil zajedno su napisali originalnu komediju, sa sjajnom glumačkom postavom koja između ostalih uključuje Hila, Edija Marfija, Džuliju Luis Drejfus, Lauren London, Niu Long i Davida Duhovnija.

Baris je autor mnogih TV serija: “Black-ish” (serija koja ima čak dva spin-offa: “Grown-ish” i “Mixed-ish”), “The Game”, “Girlfriends” i “Soul Food”. Takođe je jedan od autora “Shaft”, a 2020. je prvi put i glumio u “Netflixovoj” seriji “#BlackAF”. Ono čemu se i veselimo jeste njegov rad na komediji o Ričardu Prajoru, a koju je naručio studio i produkcijska kuća MGM.

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare