20. Septembra 2022.

Kultni album Pink Flojda prvi put objavljen u “ispeglanom” izdanju

Big Portal

“Animals” je konceptualni album koji se fokusira na društveno-političke uslovee Britanije sredinom 1970-ih i bio je promena u odnosu na stil ranijeg rada benda. Album je razvijen od zbirke nepovezanih pesama u koncept koji opisuje očigledno socijalno i moralno propadanje društva, upoređujući ljudsko stanje sa stanjem životinja.

Uzimajući inspiraciju iz “Životinjske farme” Džordža Orvela, album prikazuje različite klase ljudi kao životinje – sa svinjama koje su na vrhu društvenog lanca, spuštajući se do ovaca kao bezumnog stada koje sledi ono što im se kaže, i psima kao gardi nadređenim šefovima koji se tove na novcu i moći koju imaju nad onim drugim. Iako je prošlo mnogo vremena od 1977., narativ albuma i danas odekuje jer naša društvena i ekonomska situacija i danas odražava situaciju tog vremena.

Deseti studijski album Pink Floyda sniman je u njihovom londonskom studiju Britannia Row Studios tokom 1976. i početkom 1977., dok je za produkciju bio zaslužan sam bend. Koliko je uspešan album dovoljno govori činjenica da se popeo na drugo mesto u Ujedinjenom Kraljevstvu i na treće mesto u SAD, kao i da se smatra jednim od najboljih izdanja koje je bend ikada isporučio. Album su snimili Dejvid Gilmor, Nik Mejson, Rodžer Votes i Rlčard Rajt.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare