Kulio je najvećim hitom ispisao istoriju: 27 godina od izdavanja - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kulio je najvećim hitom ispisao istoriju: 27 godina od izdavanja

Preminuo je reper Artis Leon Ajvi Jr., poznatiji pod umetničkim imenom Kulio, a svetsku slavu stekao je nakon objave hita Gangsta’s Paradise iz 1995., za koji je nagrađen Gremijem za najbolje solo rep izvođenje. Ta pesma je ranije ove godine dosegnula milijardu pregleda na Jutjubu.

Pesma je snimljena i izdata u avgustu 1995. godine, a 2017. je objavljena na Jutjubu. Dakle, kultna pesma je ušla u klub “milijardu pregleda” nakon 27 godina od prvog izdavanja i pet godina nakon što je postavljena na Jutjub.

Pesma se pojavila i u filmu “Dangerous Minds” iz 1995. godine u kojem glavnu ulogu ima Mišel Fajfer.

“Upravo smo dosegli milijardu. Želim svima da zahvalim za sve godine ljubavi i što ste bili uz mene. Nadam se da sam vas vodio kroz neka dobra i neka loša vremena jer je pesma mene sigurno vodila kroz njih. I to i dalje traje i traje i traje”, rekao je tada Kulio. 62 nedelje pesma bila na listi Billboard Hot 100

U spotu se pojavljuje i Mišel Fajfer koja izgovara žestoke reči o reperu, koji recitira stihove pesama u polusenci kadrova iz filmova.

Vizual je dobio nagradu za najbolji rep video na MTV Video Music Awards 1995., iste godine kada je proglašen i najprodavanijim singlom na Billboardovoj listi Billboard Hot 100. Čak 12 nedelja hit je bio na prva dva mesta liste, a na listi je proveo ukupno 62 nedelje.

Danas objavljeno

Džim Morison: Poročni pjesnik, genije među rokerima, zaljubljen u šamane i smrt

Vanja A

Rasprodata oba novogodišnja koncerta Beogradske filharmonije

Vanja A

Pretvara se u živu statuu

Vanja A

Ostavite komentar