16. Januara 2020.

Kulić: “Ovo je akt koji upućuje na prijetnje”

Big Portal

Sinoć oko 22:25 časova nepoznate osobe podmetnule su požar i zapalile automobil “reno klio” u vlasništvu Andrije Kulića. Vatru na Kulićevom automobilu ugasili su vatrogasci i požar se nije proširio na druga vozila.

“Boravio sam sinoć sa kćerkom u stanu, gledao film. U jednom momentu smo vidjeli bljesak. Istrčali smo na balkon i tada sam vidio da je moj automobil u plamenu. Odmah sam pozvao vatrogasce i policiju. Sišao sam da vidim da li mogu nešto da učinim, ali je automobil bio u plamenu. Iz iskustva sam mogao da zaključim da je riječ o namjernoj paljevini”, kaže Kulić.

Dodaje da ne zna ko stoji iza napada i da nije imao prijetnji.

“Za svakog normalnog čovjeka ovo je akt koji upućuje na prijetnje. Nadam se da je to to, da se završava na tome. Ne znam šta bi trebalo da bude sljedeće”, rekao je Kulić.

Kulić kaže da se ne nada da će počinioci biti pronađeni:

“Moja porodica je pretrpjela veliki stres. Bio sam u MUP-u. Dao sam izjavu, pokrenut je postupak. Ne bih da omalovažavam, ali smatram da imaju malo dokaza. Nadzorne kamere ovdje ne postoje, nemaju nikakvih tragova, zato mislim da će teško doći do počinilaca”.

Dragan Mektić, doskorašnji ministar bezbjednosti, čiji je Kulić bio savjetnik, tvrdi da je ovo poruka kriminalnih grupa.

“Moguće je da je ovo šira poruka kriminalnih grupa, pa i meni. Godinama govorim o mafiji u ovoj državi i korupciji, i to sigurno nekome smeta. Sprega mafije i politike je očigledna. Praktično, mafija je partner vlasti. Svako ko se drzne da priča o korupciji, postaje njihov neprijatelj. Ovo je mafijaška država, a najveći problem predstavlja neefikasno kriminilizovano tužilaštvo. Nažalost, građani Bosne i Hercegovine prepušteni su sami sebi. Samoodbrana je jedini način da se koliko-toliko zaštitimo”, istakao je Mektić.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina Srđan Gajić potvrdio je da je u Bijeljini sinoć zapaljen automobil Andrije Kulića, te da je istraga u toku.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare