Sastojci
360 g kukuruznog brašna 140 g pšeničnog brašna 1 kesica praška za pecivo 1 kašičica soli 140 ml ulja 340 ml gazirane vode 80 g kiselih krastavaca 100 g crvenih barenih paprika 60 g rendane mrkve
Priprema
Krastavce i barenu papriku isjeckati na kockice i rukom iscijediti. Mrkvu krupno narendati. Pleh veličine 20 x 30 cm dobro podmazati uljem. Rernu uključiti da se zagrije na 200 stepeni. U vanglicu staviti obje vrste brašna, dodati so, prašak za pecivo i promiješati. Zatim sipati ulje i gaziranu vodu. Žicom za mućenje sjediniti sastojke. Na kraju ubaciti pripremljeno povrće, promiješati i izručiti u tepsiju. Poravnati površinu i staviti da se peče dok površina ne porumeni (probati čačkalicom da li je pita pečena). Pečenu pitu prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji desetak minuta, pa je isjeći na kocke.
Nezavisne.