10. Septembra 2021.

Kuju se planovi za sahranu kraljice Elizabete II

Big Portal

Britanska kraljica Elizabeta II ima 95 godina, te se njena smrt planira pod kodnim nazivom Operacija Londonski most. Sahrana će navodno biti održana 10 dana nakon njene smrti.

Dan kraljičine smrti neće biti proglašen državnim praznikom, a poslodavcima će biti rečeno da sami odluče hoće li dati radnicima slobodan dan ili ne.

Takođe, tada će sve vladine i kraljevske internet stranice i profili na društvenim mrežama biti promijenjeni tako da prikazuju crni transparent, a vladini službenici neće smjeti da budu aktivni na društvenim mrežama, osim ako im to zbog opravdanog razloga nije odobreno.

Kuju se planovi za sahranu kraljice Elizabete II

Danima nakon sahrane, navodno će mrtvački sanduk kraljice Elizabete II u povorci da se prenese iz Bakingemske palate u Vestminstersku palatu, gdje će biti otvoren za posjetioce tri dana po 23 sata na dan.

VIP ličnosti koje žele da pogledaju sanduk navodno će dobiti karte, na kojima će biti označeno vrijeme posjeta.

Međutim, prema Politicu koji je prvi objavio dokumente, vlada je izrazila zabrinutost hoće li država moći da se nosi s takvim događajem.

Razna odjeljenja pokrenula su pitanja o sposobnosti zemlje da se nosi s prilvom stranih turista, prenatrpanosti glavnog grada i mogućnošću terorističkih napada.

(Pink.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare