Kuglof sa borovnicama - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kuglof sa borovnicama

Vrlo je lagan, prozračan i prefin.

Kuglof sa borovnicama

Sastojci:

5 jaja

180 g šećera

120 ml jogurta

100 ml ulja

1 vanilinšećer

200 g brašna

korica limuna

pola praška za pecivo

200 g borovnica uvaljanih u skrob

Glazura:

2 kašike šećera u prahu

sok pola limuna

Priprema:

Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca mutite dok ne dobijete čvrstu smjesu. Žumanca mutite sa šećerom, jogurtom, uljem, vanilinšećerom, korom limuna, brašnom i praškom za pecivo. U dobijenu smjesu laganim pokretima umiješajte umućena bjelanca. Borovnice uvaljajte u skrob kako ne bi pale na dno kalupa tokom pečenja. Dodajte ih dobijenoj smjesi, koju ćete izliti u margarinom premazan i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite na 180 stepeni, između 30 i 40 minuta. Ostavite kuglof da se ohladi te ga prelijte glazurom koju ste dobili od šećera u prahu i soka od limuna.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Ukusno jesenje povrće: Zašto bi CVEKLA trebalo da se nađe na našem meniju?

Zeljka

Kokosovo ulje može da OŠTETI kosu, ako se nepravilno koristi

Zeljka

Torta sa piškotama koje se brzo i lako pravi

Zeljka

Ostavite komentar