Kuću iz koje je pobjegao El Čapo nisu mogli da prodaju – sada je poklanjaju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kuću iz koje je pobjegao El Čapo nisu mogli da prodaju – sada je poklanjaju

Meksička vlada kao nagradu na lutriji nudi kuću iz koje je 2014. godine pobegao narko-bos Hoakin Guzman, poznat kao “El Čapo”, koji je potom osuđen u SAD na doživotni zatvor.

Kuća u Kuliakanu, glavnom gradu države Sinaloa, na severoistoku Meksika, procenjena je na 184.000 dolara, navodi se na sajtu Nacionalne lutrije.

El Čapo je 16. februara 2014. iz te kuće pobegao kroz podzemni tunel, a uhapšen je šest godina kasnije u državi Sinaloa i poslat u zatvor, iz kojeg je takođe pobegao.

On je 2016. godine ponovo uhapšen i sledeće godine izručen SAD, dok je u julu 2019. u Njujorku osuđen na doživotni zatvor.

Kaznu izdržava u jednom zatvoru visoke bezbednosti u Koloradu. El Čapa su godinama smatrali najmoćnijim trgovcem drogom na svetu.

Vlada levičarskog predsednika Meksika, Andresa Manuela Lopeza Obradora, ranije je bez uspeha pokušala da proda njegovu kuću i drugu zaplenjenu imovinu do koje je došao organizovanim kriminalom.

Lopez Obrador je tada izjavio da namerava da novac od te prodaje bude potrošen na obrazovanje i zdravstvo. Sada, kuća je deo nagrade ukupne vrednosti 12,5 miliona dolara, koje je vlada namenila za kolo lutrije 15. septembra.

Vlada nudi i kuću u otmenom kvartu Pedregal, na jugu Meksiko Sitija, koja je bila vlasništvo Amada Karilja, pokojnog šefa kartela “Juarez”.

Danas objavljeno

U susret praznicima koji nas očekuju: Evo kako pravilno da postavite sto

Zeljka

Kako je Kina oprostila Martinu Skorsezeu

Zeljka

Prvo odijelo od brkova, brade i kose – šta dizajnerka poručuje muškarcima?

Zeljka

Ostavite komentar