27. Oktobra 2019.

Kućna pomoćnica Tarika Filipovića osuđena za krađu

Big Portal

Anica se na suđenju nije pojavila, kao ni supružnici Filipović, prenose hrvatski mediji.

Jurilj je kriva je jer je iz stana uzela i za sebe zadržala veću količinu nakita i dukata, čija se tačna vrijednost ne zna, ali je svakako veća od 134 evra. Takođe, ukrala je 100 kanadskih dolara Lejlinoj majci Fahimi, prenosi 24 sata.hr.

Anica je dobila kaznu od godinu dana uslovno sa rokom provjere od tri godine. Kad presuda bude pravosnažna, Anica će Lejli i Tariku morati da vrati iznos od 134 evra, a Lejlinoj majci 200 evra, i to u roku od 15 dana.

“Nije bilo sporno da je nakit bio kod nje, već način na koji se našao kod optužene. Sud je njenu obranu, da joj je Tarik ubacio nakit u torbu, ocijenio nevjerodostojnom i nije našao nijedan razlog, odnosno motiv, zašto bi Tarik i Lejla lagali, a iskaz okrivljene prije svega nije uvjerljiv, kao ni vjerodostojan”, objasnio je sudija, a prenosi 24 sata.hr.

“Uostalom, ona je potpisala potvrdu kod javnog bilježnika kojom je priznala krivicu i neuvjerljivo je da, kako je rekla, nije pročitala tu potvrdu koja je duga svega nekoliko redova. Htjela je svojom obranom izbjeći krivičnu odgovornost. Sud jedino nije prihvatio Tarikovu i Lejlinu procjenu vrijednosti nakita jer nedostaju računi, sertifikati, kutije… Zbog toga je to subektivna procjena koja nije prihvaćena. Što se tiče olakšavajućih okolnosti, Jurilj ranije nije osuđivana, a otežana okolnost je ta što je izigrala povjerenje osoba koje su joj osiguravale egzistenciju i taj način postupanja ukazuje na bezobzirnost. Oslobođena je plaćanja troškova suda jer nema prihode”, pojasnio je sudija, a prenio je pomenuti hrvatski medij.

Podsjetimo, na ročištu u septembru Jurilj je rekla kako se 11. marta 2013. Tarik prema njoj neprimjereno ponašao, te da je aludirao na seksualne radnje.

Odbrana tvrdi da nije dokazano da je ukrala nakit, te se pozvala na “in dubio pro reo”, što znači da u slučaju sumnje treba presuditi u korist okrivljenog, i da oslobode Anicu Jurilj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare