"Krvavi otisci ruku" za 30.000 funti: Žrtve se očajnički borile do poslednjeg trenutka - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Krvavi otisci ruku” za 30.000 funti: Žrtve se očajnički borile do poslednjeg trenutka

Sve više Vijetnamaca strahuje da su njihovi rođaci među 39 osoba pronađenih u hladnjači kamiona otkrivenog u pokrajini Eseks, u Velikoj Britaniji.

“Moj put u inostranstvo nije uspeo. Mama, puno te volim. Umirem jer ne mogu da dišem…”

Britanska policija najpre je saopštila da veruje da se radi o Kinezima, međutim, kasnije se pokazalo da je to bila samo pretpostavka, prenosi AP.

Vozač kamiona (25) zadržan je u pritvoru pod sumnjom da je počinio ubistvo. Britanska policija saopštila je da je uhapsila četiri osobe pod sumnjom da su počinili ubistvo i za trgovinu ljudima.

Migranti koji su umrli u hladnjači ostavili su “krvave otiske ruku” na unutrašnjoj strani vrata i zidovima kontejnera, otkriveno je sinoć. To pokazuje da su se žrtve do poslednjeg trenutka očajnički borile da se oslobode iz hladnjače.

Izvori tvrde da su migranti koji su nađeni mrtvi bili “goli ili sa vrlo malo odeće”. Takođe, veruje se da su žrtve lupale na vrata i dozivale u pomoć, kao i da su na ustima imali penu kada su pronađeni.

Prvobitno je objavljeno da su svih 39 žrtva bili Kinezi, ali sada se veruje da je najmanje šest stradalih iz Vijetnama.

U Vijetnamu, otac 20-godišnjeg mladića strahuje da je među žrtvama i njegov sin, jer se nije čuo s njim od prošle nedelje kada mu je rekao da će se u Parizu pridružiti jednoj grupi koja pokušava da dođe u Englesku.

Porodica jedne Vijetnamke je rekla da im je ona poslala poruku u kojoj je pisalo da se guši i da umire. Fam Tra Maj (26) poslala je poruku svojoj majci u utorak uveče posle čega se više nisu čule.

Nesrećni roditelji Fam Ti Tra Mi priznali su da su platili 30.000 funti kako bi devojku (26) prokrijumčarili u Britaniju.

Ambasada Vijetnama u Londonu saopštila je u petak da je kontaktirala policiju u vezi sa ženom koja je nestala i za koju se strahuje da je preminula.

BBC je saopštio da je u kontaktu sa šest vijetnamskih porodica koje strahuju da su njihovi rođaci među žrtvama, a sa kojima su imali poslednji kontakt prošle nedelje.

Kina je saopštila da za sada ne može da potvrdi identitet ili nacionalnost žrtava, a prema spekulacijama koje su se pojavile na vijetnamskim portalima postoji mogućnost da su žrtve putovale s lažnim kineskim pasošima.

TANJUG

Danas objavljeno

U Srpskoj preminulo sedam osoba, još 104 novozaraženih

M.

Hrvatska: Zaraženo još 680 osoba

M.

Višegrad: Poginuo muškarac od strujnog udara

M.

Ostavite komentar