Magazin Zanimljivo

Kruzer se pokvario, ali blizu obale

Kruzer koji je trebalo više od 800 stotina putnika da povede na krstarenje oko svijeta, nasukao se nedaleko od australijske obale, a zbog gubitka napajanja putnici su se našli u „užasnim uslovima“.

Plovidba oko sveta na koju je krenuo kruzer „Vasko de Gama“ iznenada je prekinuta jer je kapetan iz „predostrožnosti“ naredio da se isključe svi motori i svi izvori napajanja. Brod je ostavljen da pluta u zalivu Sent Vinsent u blizini Adelaide u Južnoj Australiji.

Naredba da se sve isključi usledila je rano ujutru pošto se na tabli upravljačke jedinice upalila alarmna lampica, preneo je Mejlonlajn. Uplašeni putnici tvrde da su se našli u „užasnim“ uslovima. Kruzer je ostavljen da pluta, bili su osvetljeni samo hodnici, nije bilo hrane i vode, niti su radili toaleti.

„Alarmna lampica na ploči upravljačke jedinice motora naterala je službenike plovila da pokrenu kontrolisani prekid kao predostrožnost protiv oštećenja na sistemima na brodu i u cilju ispitivanja uzroka uključenja alarma. Obavljene su sve potrebne provere i utvrđeno da nema razloga za zabrinutost“,  naveli su u kompaniji koja je vlasnik kruzera „Vasko de Gama“.

Brod je na kraju uspeo da pristane u luku

Svi izvori napajanja na brodu su uključeni posle četiri sata i brod je nastavio putovanje prema predviđenom planu. Međutim, putnici koji su izašli sa broda, vidno uznemireni, nisu se ustručavali da medijima izraze svoje negodovanje.

Izvor: RTS

Slične objave

Irina Shayk pronašla zamjenu za Bradleya?

J K

Sin Majkla Daglas nakon 7 godina izašao iz zatvora

J K

Skinut veo tajnosti sa američkih špijunskih golubova

V.R.

Ostavite komentar