Kruzer na kom su srpski državljani i dalje stoji: Broj zaraženih vrtoglavo raste - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kruzer na kom su srpski državljani i dalje stoji: Broj zaraženih vrtoglavo raste

Kod još 44 osobe na kruzeru “Dajmond princes”, usidrenom kod grada Jokohama, potvrđen je novi koronavirus, saopštlo je danas japansko ministarstvo zdravlja.

Time je broj zaraženih na brodu, na kojem se u karantinu nalazi više od 3.500 putnika i članova posade, među kojima i 14 iz Srbije, porastao na 218, od 713 koliko ih je do sada testirano, penosi AP.

Japan je saopštio da će dozvoliti pojedinim starijim putnicima koji su bili negativni na testu na koronavirus, dozvoliti da se iskrcaju pre isteka karantina, 19. februara.

Ministar zdravlja Kacunobu Kato rekao je ranije da će starijim putnicima koji od ranije imaju zdravstvene tegobe ili su smešteni u kabinama bez prozora, biti dozvoljeno da se iskrcaju već u petak, 14. februara i da preostalo vreme karantina provedu na kopnu, podseća Rojters.

Agencija dodaje da iskrcavanje, međutim, neće biti dozvoljeno onima koji su bili u kontaktu sa putnicima koji su bili pozitivni na koronavirus.

Kako su preneli japanski mediji, oko 80 odsto putnika je starije od 60 godina, 215 ih je u osamdesetim godinama, a 11 u devedesetim.

B92

Danas objavljeno

Nađena sveska dužnika brutalno ubijenog Gorana Đokića: Dugovali mu oko 300.000 evra, u zalog davali imovinu

M.

Saobraćajna nezgoda u Omarskoj, poginula jedna osoba

M.

Gračanica, opljačkana porodica Jovanović

M.

Ostavite komentar