Krunićeva o promjenama u timu i prekidu gubitničkog niza - BIGportal.ba
Sport Tenis

Krunićeva o promjenama u timu i prekidu gubitničkog niza

Aleksandra Krunić je iz trećeg pokušaja uspela da ostvari pobedu na Rolan Garosu.

Srpska teniserka je pri rezultatu 6:3, 2:2 protiv Darje Gavrilove, slavila predajom protivnice zbog povrede desne noge.

Aleksandra je po završetku meča napravila sjajan gest, prišla je uplakanoj Ruskinji koju je zagrlila i pokušala da uteši. Bila je to scena koja pokazuje da bez obzira na rivalitet, u svetu tenisa ima i velikih prijateljstava.

Velike smo drugarice, znamo se dugo, 20 godina. Nijednom sportisti nije prijatno da pobedi kada se onaj drugi povredi. Ona mi je pružila podršku mnogo puta kada sam ja bila u lošoj situaciji, pokušavala je da me savetuje. Piitala sam je da li je to zbog Ahilovih peta, pošto znam da se muči sa tim, u čemu je problem…Bilo mi je žao, u jednom trenutku mi je rekla, pa šta još treba da mi se dogodi? Te ukršteni, te Ahilova… Žao mi je “, priznala je Aleksandra po završetku meča.

Naravno, i za nju je jako važno što se ipak našla u drugom kolu. Imala je mnogo problema ove godine, nije joj išlo baš najbolje, tako da je sada odahnula, jer će još biti u Parizu.

Drago mi je da sam pobedila i da sam prekinula ovaj loš niz rezultata. Promenila sam trenera i za sada je sve dobro. Ponovo sam vratila želju za treninzima i mečevima. Drugačije radim, lepo je kad imaš pobedu na Grend slemu iako nisam dobila meč,” poručila je Aleksandra koja će u narednoj rundi odmeriti snage sa Ruskinjom Lesijom Curenko.

Ta promena odnosila se na njenog dosadašnjeg trenera Biljanu Veselinović

Prekinule smo saradnju u Indijan Velsu. Sada su tu neki ljudi koje znam jako dugo, jedan moj prijatelj, prvi trener je došao tu da me gleda… Nekako sam onako okupila oko sebe mlađu, mušku energiju. Teško mi bilo šest meseci, nisam mogla da nađem potrebnu energiju u timu i na terenu. Nisam bila ni srećna. Igrala sam, ali nisam mogla da se izborim sa tim pritiskom. Nisam uživala ni u treninzima“, otkrila je Aleksandra.

Ti pritisci su se odnosili na želju da popravi plasman.

Tri meča sam dobila za celu godinu, sezona mi je bila dosta loša, nisam miogla da nađem svoj identitet na terenu, nisam imala pomoć u timu da se to nekako trgne s mrtve tačke. Tako da, sad sam trenirala dve nedelje sa prijateljima. Nemam još zvanično trenera. Ovo je test period, videćemo kako će da funkcioniše sve. Hoću da imam u timu ljude kojim apsolutno verujem, koji mi daju pozitivnu energiju. Imam sad mnogo bolje treninge, jači intenzitet, promenila sam sve na bolje. Samopouzdanje ne može da dođe preko noći“, priznala je srpska teniserka

Danas objavljeno

Partizan pobijedio Budućnost u derbiju kola!

Vanja A

Traje sjajna Zvezdina serija!

Vanja A

Šta to teniski moćnici iz ATP-a skrivaju od cijelog svijeta?

Vanja A

Ostavite komentar