Krunićeva dodatno objasnila svoj stav: Pomoć na osnovu zarade, a ne pozicije na listi - BIGportal.ba
Sport Tenis

Krunićeva dodatno objasnila svoj stav: Pomoć na osnovu zarade, a ne pozicije na listi

Aleksandra Krunić dodatno je objasnila za B92 svoj stav u vezi sa fondom za pomoć teniserima i teniserkama tokom pauze zbog pandemije koronavirusa.

Novak Đoković je nedavno pokrenuo inicijativu da se slabije rangiranim pomogne novcem koji bi se skupio prilozima bolje rangiranih, a na osnovu pozicije na ATP listi.

Krunićeva, pak, smatra da bi trebalo da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom, a ne na osnovu ranga na listi.

“Moj intervju za ukrajinski BTU je bio na temu rada u Savetu igrača i na temu pomoći igračima. Novakova ideja je bila jedna od brojnih tema u sklopu tog intervjua. Moj posao u Savetu igrača je da zaštitim interese igračica i da zajedno sa devojkama u savetu pronađemo najbolje rešenje za WTA igračice”, istakla je Krunićeva u izjavi dostavljenoj B92.

Ona je posebno pojasnila deo u vezi sa planom njenog zemljaka Đokovića koji je na čelu Saveta ATP igrača.

“Nisam komentarisala Novakovu ideju kada je u pitanju ATP već njena primena u okviru WTA. Odlučeno je da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom nakon zaključka da je ovo bolji pristup nego pomoć na osnovu ranga. Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku između ženske i muške konkurencije. Na kraju krajeva, to je i moj posao u Savetu i usaglasile smo se da je rešenje koje predlažemo najbolje moguće za sve igračice”, rekla je Krunićeva koja je u Savetu WTA igračica.

“Lično sam uvek za pomoć drugima i javno sam uvek na tu temu govorila, ali je moj zadatak sada bio da budem učestvujem u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji i naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline. Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zarađuju mnogo manje pa smo tako morali početi od višeg ranga i time završiti na višem rangu. Opcija pomaganja do 700. mesta u WTA nije bila u opticaju jer je zajednička procena unutar Saveta bila da takva pomoć ne bi bila dovoljno efikasna”.

Danas objavljeno

“Novače, torbu na rame, pa preko granice”

V.R.

Ančeloti: Poslije Reala odlazim u penziju

V.R.

Rodik: Kirjos je među prva dva ili tri favorita za US Open

V.R.

Ostavite komentar