15. Decembra 2020.

KRUNIĆ BIO POD BUDNIM OKOM Kamere zabilježile kretanje optuženih NA DAN UBISTVA poznatog biznismena

Big Portal

Snimci su danas predočeni sudskom vijeću kao materijalni dokaz Republičkog javnog tužilaštva.

Tužilac Snežana Petković tako je predočila snimke na kojima se vidi kretanje bijelog “golfa sedmice” u kojem je prema navodima tužilaštva bio optuženi Benedi Đukanović, označen kao direktni izvršilac ubistva Krunića i Pavlovića. Snimljeno je i kretanje crvene “opel korse” u kojoj se nalazio Željko Kovačević koji je ubijen tokom napada na Krunića, te crne “opel korse” koju je vozio optuženi Emilio Baldo.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Snimci vozila koji su se kretali “starom cestom” kroz naselje Trn, te Ulicom Cara Dušana otkrivaju da su optuženi bili “aktivni” od 19 časova do 21 čas kada je crna “opel korsa” snimljena kako prolazi ispred picerije “Moreti” u kojoj se nalazio Krunić.https://39680c0a20035c7c40a3f77df2b677bf.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Tokom današnjeg ročišta republički javni tužilac predala je advokatima odbrane i novi materijalni dokaz, odnosno nalaze veštačenja barutnih čestica pronađenih u bijelom “golfu sedmici” koju je na dan ubistva vozio optuženi Đukanović.

FOTO: SRPSKAINFO/SCREENSHOT
FOTO: SRPSKAINFO/SCREENSHOT

Prema optužnici, Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. do 22. aprila 2019. godine na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem, koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje „Sektor sekjuriti“. U mučkom napadu ubijen je i Krunićev pratilac Žarko Pavlović.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u firmi “Sektor”, označen je kao pomagač, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbjeđenju koje je imao Krunić.

U optužnici se tako navodi da je Gajić informacije o Kruniću odavao lično Kovačeviću, kome je dugovao novac.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kao direktni izvršioci ubistva Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su ubistvo do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku “CZ M70 AB2”, kojom je izvršeno ubistvo Krunića.

Đukanović, Baldo i Gajić terete se za krivično djelo “teško ubistvo”, za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, pa će, ukoliko se tokom krivičnog postupka dokaže njihova krivica, biti osuđeni na zatvorske kazne od 25 do 40 godina robije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare