Kršili mjere protiv korone, kazne od 7.000 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Kršili mjere protiv korone, kazne od 7.000 KM

Nadležni inspekcijski organi protekle sedmice izvršili su 1.005 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama. U pet slučajeva utvrđene su nepravilnosti, zbog čega su izrečena kazne u iznosu od 7.000 KM, saopštili su iz Inspektorata RS.

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 26.954 inspekcijske kontrole u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 370.900 KM, dok je za 30 objekata izrečena mjera privremene zabrane rada.

Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu. Imajući u vidu predstojeće praznike pozivamo privredne subjekte da se i dalje dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera kako bi nesmetano radili, jer cilj inspekcije nije kažnjavanje.

“Takođe, pozivamo i građane da u toku praznične kupovine na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, te da blagovremeno obave sve planirane obaveze i kupovine kako bi se izbjeglo stvaranje vićih gužvi, a svim građanima omogućilo da pod istim uslovima zadovolje svoje potrošačke potrebe, kao i trgovcima da nesmetano rade”, stoji u saopštenju Inspektorata RS.

(BN)

Danas objavljeno

Vučić: “Ne pravimo srpski svet, hoćemo jak region”

M.

“Situacija je dramatična”: Vakcine glavni problem u BiH

M.

U BiH sprečena dva samoubistva dece; “Teško je kontrolisati TikTok izazove”

M.

Ostavite komentar