Krši li Dodik Ustav Republike Srpske? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Krši li Dodik Ustav Republike Srpske?

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će danas u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati o izgradnji memorijalnog kompleksa u okviru Spomen-područja Donja Gradina.

Dodik je u izjavi RTRS najavio da će u Beograd doći i stručnjaci, projektanti, sa kojima će biti dogovoreno da ovaj projekat bude realizovan po sistemu spomen-parkova.

Precizirano je da će Srbija u izgradnju spomen kompleksa uložiti 75 odsto, a Republika Srpska 25 odsto sredstava.

Ovo su aktivnosti koje su dogovorene ranije oko izgradnje spomen kompleksa Donja Gradina, gdje se nalaze srpska stratišta iz Drugog svjetskog rata koja su počinile ustaše nad Srbima, Jevrejima, Romima i drugim antifašistima u tadašnjoj NDH.

Zanimljivo je da aktivnosti koje su u nadležnosti predsjednika RS obavlja Milorad Dodik i to sa funkcije predsjedavajućeg Predsjendištva BiH, što daje za pravo onima koji kažu da RS nikad više nije bila u BiH kao sada, jer predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik vrlo često se pojavljuje u vršenju funkcija predsjednika i premijera RS što je ranije bilo nezamislivo.

Ovim se očigledno slabi pozicija Republike Srpske i njenih institucija.

(BN)

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

2 0 komentara

Banjalučanin 11 Aprila, 2019 at 2:16 pm

Dodik je odavno preuzeo sve poluge svih nivoa vlasti. Isti scenario je bio i kad su bili Predsjednici : Biljana Plavšić, pokojni Milan Jelić, Igor Radojičić (kao VD), tragično i ponižavajuće vrijeme tzv. predsjednikovanja Rajka Kuzmanovića kao i sadašnje Željke Cvijanović (kao i Premijera i Predsjednika). O Viškovićevom mandatarenju ne želim ni da pomišljam jer je beskrajno veliko gađenje na sve što je pokazao kao tzv Premijer. Dakle, Dodik jeste i biće “onaj koga se sve pita” i “onaj koji radi šta hoće” . Pravi primjer totalitarnog režima uokviren od strane OHR-a i tzv Međunarodne zajednice. I tako će ostati do zadnje Srpske glave na ovim prostorima. Džaba sve Pokondirene tikve, Sumnjiva lica, Gospođe Ministarke i Jazavac pred sudom kada nema ušiju da čuju.

Odgovori
jos jedan seljak 11 Aprila, 2019 at 5:49 pm

blago deeeeki, sto sam jaaaaaa pametan

Odgovori

Ostavite komentar