8. Januara 2022.

Krmenadle u jogurt sosu

Big Portal

Sastojci:

  • 6 krmenadli
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od limuna
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica origana

Priprema:

Krmenadle izlupati, da budu tanke, pa ih posuti suvim začinom.

Zagrejati ulje i ispržiti ih sa obe strane, ravnomerno.

Jogurt ( koristi se grčki jer je on mnogo gušći od našeg jogurta, a može da se napravi kombinacija jogurta i pavlake ), majonez, senf, sok od limuna, med i origano dobro izmešati i ostaviti 15 minuta da odstoji, da sastojci se sjedine i ukusi pomešaju.

Poslažite krmenadle na tanjir pa ih prelijte ovim sosom.

Najbolje je ako prvo napravite sos i ostavite ga da odstoji dok vi pripremite meso, tako će meso ostati toplo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare