Sastojci:
- 6 krmenadli
- 1/4 šolje grčkog jogurta
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika sveže isceđenog soka od limuna
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica origana
Priprema:
Krmenadle izlupati, da budu tanke, pa ih posuti suvim začinom.
Zagrejati ulje i ispržiti ih sa obe strane, ravnomerno.
Jogurt ( koristi se grčki jer je on mnogo gušći od našeg jogurta, a može da se napravi kombinacija jogurta i pavlake ), majonez, senf, sok od limuna, med i origano dobro izmešati i ostaviti 15 minuta da odstoji, da sastojci se sjedine i ukusi pomešaju.
Poslažite krmenadle na tanjir pa ih prelijte ovim sosom.
Najbolje je ako prvo napravite sos i ostavite ga da odstoji dok vi pripremite meso, tako će meso ostati toplo.