Krizni štab Srbije odlučio: Sve mjere ostaju na snazi - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krizni štab Srbije odlučio: Sve mjere ostaju na snazi

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da sve mere ostaju na snazi do daljeg.

Epidemiološka situacija se tretira kao nepovoljna, naveo je.

Aktuelne mere ostaju na snazi do daljeg, saopštio je danas nakon sednice Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon. Kon je novinarima preneo da se na sednici raspravljalo o epidemiološkoj situaciji i merama, a kao glavna tema je sada i vakcinacija, koja će biti u fokusu budućih sastanaka.

Epidemiološka situacija, ističe Kon, još se tretira kao nepovoljna.

“Sastajaćemo se ubuduće prvenstveno zbog vakcinacije i praćenja eventualnih problema u toj oblasti, kako bi pomogli ako bude potrebno”, istakao je on i naglasio da je za celu Srbiju najvažnije da se što pre sprovede masovna imunizacija.

Ukazao je da se očekuju dodatne količine vakcina kako sputnjik V, tako i Fajzerove, a da postoje očekivanja vezana i za vakcinu Astrazeneke.

Kon je, ocenjujući informacije o početku masovne imunizacije, rekao da su one ohrabrujuće. Na pitanje koju vakcinu je moguće dati deci, Kon je rekao da, koliko mu je poznato na osnovu podataka dobijenih od ALIMS-a, da je kineska vakcina za uzrast od tri godine, dok se Fajzerova ne može davati za osobe mlađe od 16 godina, a sputnjik je za starije od 18 godina.

(Tanjug)

Danas objavljeno

“Ako neko misli da će Srbiju natjerati da prizna Kosovo, to se neće dogoditi”

M.

Kapitol pod opsadom; “Ne možemo da kažemo zašto”

M.

Grčka: Novi zemljotres u regionu Larisa

M.

Ostavite komentar