10. Decembra 2022.

Kriza potrebna Zapadu – da drži srpski svijet u strahu

Big Portal

Bocan-Harčenko je ocijenio da Priština nastavlja kampanju zastrašivanja i ugnjetavanja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, a cilj je zauzimanje sjevera Pokrajine.

On je istakao da je nemoguće ne primijetiti da se eskalacija na Kosovu i Metohiji odvija u okviru sastanaka o zapadnom Balkanu i razgovora o značaju stabilnosti u regionu.

  • Apsolutno se ništa ne radi za normalizaciju alarmantne situacije u Pokrajini. Kriza je potrebna Zapadu da izvrši pritisak na Beograd, da drži srpski svijet u strahu – ocijenio je Bocan-Harčenko u saopštenju.

Ambasador Rusije rekao je da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković potpuno u pravu kada podsjeća na izvjesnu odredbu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN o povratku srpskog policijskog osoblja na Kosovo, prenose beogradski mediji.

  • Razumije se, zapadnjaci ne mare za sprovođenje onoga šta je usaglašeno uz njihovo posredovanje. Njihovi su ciljevi sasvim suprotni zadacima rješavanja kriznih pitanja – najvažnije za Zapad je da strana, koju sponzoriše, kupi vrijeme. To je sada otvoreno priznato u vezi sa Minskim sporazumima. Neću se iznenaditi da ista tužna sudbina čeka i Briselske dogovore, koje Priština i EU ostavljaju na papiru – zaključio je Bocan-Harčenko.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare