Krivokapić zatražio da se ambasadori do 18. januara vrate u Crnu Goru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić zatražio da se ambasadori do 18. januara vrate u Crnu Goru

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je da se svi ambasadori Crne Gore vrate u zemlju do 18. januara, kako bi sa njima obavio konsultacije i nakon toga odlučio kome će biti nastavljen mandat, a koga će opozvati.

Sa nekima od ambasadora koji su se već vratili u Crnu Goru zbog praznika konsultacije obavljaju ministar inostranih poslova Đorđe Radulović i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da neće donijeti ukaz o opozivu sedam ambasadora jer smatra da se nisu stekli uslovi za njegovo donošenje, te zatražio od Vlade dodatna objašnjenja.

Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore uputilo je sredinom decembra Vladi prijedlog za opoziv sedam ambasadora.

Iz ovog ministarstva, na čijem čelu je Đorđe Radulović, Vladi su predložili da opozove ambasadore Crne Gore u BiH Obrada Stanišića, u Srbiji Tarzana Miloševića, Italiji Sanju Vlahović, Vatikanu Miodraga Vlahovića, te Njemačkoj Veru Kuliš. Za opoziv su predloženi i ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić i u Kini Darko Pajović.

Krivokapić je tada izjavio da će Vlada podržati prijedlog Ministarstva inostranih poslova o povlačenju sedam ambasadora, navodeći da diplomata mora prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili interesnu grupu.

Danas objavljeno

Detalji napada kod Dečana: Maskiran iz zasjede pucao na autobus, identifikovane žrtve

M.

Kovid propusnica uslov i za vjerske objekte, bioskope…

M.

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

Ostavite komentar