Krivokapić: Vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić: Vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da ono što se dešava danas u Tuzima ne služi na čast nikome, te naglasio da epidemiološke mjere imaju cilj da zaštite stanovnike te lokalne zajednice i da “Vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju”.

“Nove epidemiološke mjere imaju za cilj da zaštite građane opštine Tuzi jer time pokazujemo da nam je zdravlje građana iznad svega”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da je nakon dva telefonska razgovora sa predsjednikom opštine Tuzi Nikom Đeljošajem odlučio da ne dolazi u Tuzi, gdje je, prema odluci crnogorskog Instituta za javno zdravlje, predviđeno zatvaranje ugositeljskih objekata i druge mjere u suzbijanju širenja virusa korona.

“Ne zbog toga što ne poštujem građane, već zato što je riječ o običnoj političkoj predstavi. Ova vlada neće dozvoliti nikome da sprovodi hajdučiju jer niko ne može biti jači od države”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je poručio da institucije države moraju da funkcionišu na teritoriji čitave Crne Gore, poštujući zakone i Ustav.

“Ne želim da optužujem bilo koga za ovu aktivnost ali je indikativno da je gospodin Đeljošaj želio da ovaj zdravstveni problem prevede u politički. Ako bi građani Podgorice posjetili ugostiteljske objekte u Tuzima i Danilovgradu, onda bi podgorička bolnica bila prepuna građana te dvije opštine. Da se to ne bi desilo, mi smo se odlučili za ove mjere koje nisu ni ekonomske, niti političke, već isključivo zdravstvene”, izjavio je Krivokapić putem video-linka Vlade Crne Gore.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj odbio je da se na teritoriji te opštine sa većinskim alabanskim stanovništvom primjenjuju epidemiloške mjere Instituta za javno zdravlja kojima je predviđeno zatvaranje ugostiteljskih objekata i druge mjere u suzbijanju širenja korona virusa.

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar