Krivokapić: Uskoro novi zakon o državljanstvu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić: Uskoro novi zakon o državljanstvu

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da očekuje da će novi zakon o državljanstvu uskoro biti gotov i da će biti liberalniji od prethodnog.

Odgovarajući na pitanja postavljena na Tviteru povodom 100 dana rada Vlade, Krivokapić je rekao da je Vlada Crne Gore prije dvije sedmice odlučila da krene u proces izrade novog zakona o državljanstvu.

  • Taj zakon treba da bude liberalniji od prethodnog. Postoje različite prakse u različitim državama svijeta, ali je nedopustivo da ako ovdje živite, stvarate porodicu i plaćate porez, ne dobijete i državljanstvo – rekao je Krivokapić.

On je dodao da se nada da će taj zakon ubrzo biti spreman, dodajući da građani i sada mogu da koriste postojeće zakonske norme.

  • Najčešća norma koja njima sputava određena prava je dvojno državljanstvo. Ako želite da dobijete državljanstvo Crne Gore znam da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ovoga puta blagovremeno odgovoriti, ali vi morate da prihvatite i činjenicu da se odreknete jednog državljanstva – rekao je Krivokapić.

Danas objavljeno

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Trilateralni sastanak predsjednika Francuske, Njemačke i Srbije sutra u Pragu

M.

Njujork tajms: Ukrajinci organizovali ubistvo Darje Dugine

M.

Ostavite komentar