Krivokapić se oglasio nakon sastanka u Beogradu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić se oglasio nakon sastanka u Beogradu

Iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore saopšteno je da je na sastanku premijera Zdravka Krivokapića i srpskog patrijarha Porfirija i vladika SPC u Beogradu potvrđeno opredjeljenje da se potpiše Temeljni ugovor o odnosima dvije strane.

Sa Njegovom Svetošću smo ostali u dogovoru da se usaglasimo oko termina potpisivanja Temeljnog ugovora – navedeno je u saopštenju.

Krivokapić je dodao da se raduje izboru novog mitropolita crnogorsko-primorskog, uz veliku vjeru da će voditi narod poput svog prethodnika Amfilohija.

– Želimo da na najdostojanstveniji način što prije ugostimo Patrijarha srpskog Porfirija u Crnoj Gori, kako dolikuje Patrijarhu ali i gostoljubivom i vjernom crnogorskom narodu – navedeno je u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

Iz SPC je kasno sinoć saopšteno da se ranije dogovoreno i usaglašeno svečano potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore nije dogodilo juče, jer je premijer Zdravko Krivokapić patrijarhu Porfiriju iznio “do sada neizrečene razloge zbog kojih smatra da se potpisivanje Ugovora mora odložiti”.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Usvojena odluka o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH

M.

Skandal: Zastava tzv. OVK na ambasadi Srbije

M.

Reuters: EU više ne može da garantuje sigurno članstvo balkanskim državama

M.

Ostavite komentar