KRIVOKAPIĆ PORUČUJE "Odnos Vojske i građana je danas uzdrman" - BIGportal.ba
Region Vijesti

KRIVOKAPIĆ PORUČUJE “Odnos Vojske i građana je danas uzdrman”

Predsjednik vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić obišao je danas kasarnu u Danilovgradu, gdje je rekao da su Vojska i narod bili u neraskidivom odnosu, da je danas taj odnos uzdrman i da je obaveza aktuelne vlade da pokuša da ga vrati u tradicionalne nasljeđene okvire.

Krivokapić je rekao da je Vojska dio sistema i da je zadužena da štiti sve građane, a njena profesionalizacija je uslov da nastavi da obavlja svoje zadatke na najefikasniji način.

– Misija Vojske je da svaki naš građanin i ubuduće ima razloga da gradi odnos iskrenog i zasluženog poštovanja prema njoj – rekao je Krivokapić i istakao da “ono što tišti građanina treba da se tiče i svakog vojnika”.

Kao i do sada, naveo je, od Vojske se očekuje da ne zna za prepreke i nepogode.

Premijer je rekao i da reforme koje je najavila ministarka odbrane Olivera Injac obećavaju sigurnost i podsticaj u radu i osposobljavanju svim građanima i građankama Crne Gore, poručivši da politici i političkom aktivizmu neće biti mjesta u Vojsci, prenio je portal RTCG.

Pohvalio je saradnju koju Crna Gora ima sa NATO savezom.

– Članstvo u NATO doživljavamo kao proces u kojem će odbrambeni sistem Crne Gore ostvariti svoju potpunu profesionalnu afirmaciju, jer je riječ o članstvu u najobučenijem, najelitnijem i najspremnijem vojnom savezu – rekao je Krivokapić.

Poručio je i da u Vojsci Crne Gore ne smije biti proizvoljnosti i neprofesionalnosti.

Sa Krivokapicem su bili potpredsjednik vlade Dritan Abazović i ministarka odbrane Olivera Injac.

Danas objavljeno

Eksplozija u Podgorici, ima mrtvih

M.

Rade Garić osuđen na 17 godina zatvora

M.

Matejevi prijatelji ispričali dvije verzije događaja: Misteriozna šestorka koja je sa nestalim Splićaninom bila u klubu “Gotik” mijenjala iskaze u policiji

M.

Ostavite komentar