26. Septembra 2020.

Krivokapić: Politička sudbina Mila Đukanovića će biti onakva kakvu je zaslužio

Big Portal

“Milo Đukanović je iskusan političar. On se čitav život nije bavio ničim drugim osim politikom. Ne bih potcijenio kapacitete gospodina Đukanovića, kao što ne bih potcijenio ni njegovu potrebu da zaštiti svoje poslove kojih je u Crnoj Gori i previše”, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, nova vlada u Crnoj Gori morat će prije svega da analizira kakav joj je teret ostavila odlazeća vlast i da je za tu zemlju od izuzetne važnosti da njeguje bratske odnose sa Srbijom.

“Prva etapa je uspješno završena. Sada smo pred drugom, a to je demontaža nakaradnog sistema, ponovno uspostavljanje institucija države, uspostavljanje vladavine prava. Da budem kratak i jasan, mi moramo državu vratiti ljudima”, rekao je on za portal Nova.rs.

Komentarisao je i predjsednika URA-e Dritana Abazovića i lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića koji je izabran za novog predsjednika parlamenta.

“Mladi, obrazovani, nekorumpirani i iznad svega patriotski orjentisani mladi ljudi. Iako su mladi godinama, oni nisu početnici u politici i nije me stid da priznam da bih sa svojih 62 godine i te kako imao šta da naučim od njih”, kazao je Krivokapić.

Govorio je i o navodima odlazeće vlasti da Krivokapić zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom urušava sekularnost države kazavši da su sekularnost zapravo narušili oni koji su Zakonom pokušali osnovati novu Crkvu.

On najavljuje da će Crna Gora imati standard evropskih država mnogo prije nego što to iko očekuje ukoliko sada uspiju da je “oslobode kriminala i korupcije” i naprave od nje pravnu državu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare