Krivokapić: Otvoreni smo za stalnu komunikaciju sa SPC na usaglašavanju ugovora - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić: Otvoreni smo za stalnu komunikaciju sa SPC na usaglašavanju ugovora

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da su Vlada, njeni stručni, pravni timovi, kao i on, potpuno otvoreni da u celom procesu usaglašavanja teksta Temeljnog ugovora države i Srpske pravoslavne crkve budu, u meri obostrane potrebe, u stalnoj komunikaciji sa SPC, kako bi taj proces tekao na „najvećem mogućem nivou“.

„Sa radošću sam primio vest Patrijarha srpskog Porfirija da je Nacrt Temeljnog ugovora, koji je vlada Crne Gore dostavila, prosleđen stručnoj komisiji, kako bi tekst ugovora Crne Gore i SPC bio što prije usaglašen i, na obostrano zadovoljstvo, ubrzo potpisan“, naveo je Krivokapić na Tviteru.

Patrijarh srpski Porfirije odgovorio je premijeru Zdravku Krivokapiću na njegov predlog da potpišu Temeljni ugovor Srpske pravoslavne crkve (SPC) i države Crne Gore.

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je video Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i da je ispravljeno sve što je bilo sporno u tom dokumentu, a dodao je i da još nije dobio poziv za ustoličenje mitropolita Joanikija 4. septembra na Cetinju.

„Rekao sam da ću upoznati javnost sa sadržajem kad to bude zvaničan dokument koji će biti na potpisivanju. Bilo bi neozbiljno da ja sada saopštim sadržaj dokumenta, a da se sutra pojavi nešto drugo na stolu“, rekao je on novinarima.

On tvrdi da su interesi Crne Gore uz, izmedju ostalog, njegovu intervenciju apsolutno zaštićeni u ovom trenutku.

(Beta)

Danas objavljeno

Oluja u Dalmaciji: Jak vjetar, visoki talasi, pa čak i snijeg

M.

Tenzije na nebu: Kineski avioni iznad Tajvana – panika na ostrvu

M.

Usporen saobraćaj kroz Prijedor; U Kozarskoj Dubici voda prodrla u podrume

M.

Ostavite komentar