Krivokapić odbija da se vakciniše - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić odbija da se vakciniše

Predsednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić rekao je da se neće vakcinisati protiv koronavirusa, jer ima dovoljan broj antitela.

On je tako ostao jedini lider u Europi koji nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

“Kod mene raste broj antitela i ne znam otkud taj fenomen. Onoga trenutka kada broj bude ispod 100 primići vakcinu”, kazao je Krivokapić, istaknuvši da će uvek poslušati savet svog lekara.

Krivokapić je često u crnogorskoj javnosti kritikovan zbog kršenja epidemioloških mera, posebno na verskim skupovima Srpske pravoslavne crkve, gde je i snimljen kako se zajedno s ostalim vjrnicima “pričestio” istom kašikom.

Podgorički portal “Analitika” primietio je da je Crna Gora sada jedina država u Europi čiju vladu predvodi nevakcinisani predsednik, podsećajući da su pojedini premijeri među prvima primili vakcinu kako bi dali primer stanovnicima svojih država.

Mediji u Podgorici su podsetili da je premijerka Ana Brnabić prvu dozu primila još u decembru prošle godine, a Edi Rama iz Albanije u februaru ove godine, dok su lideri izvršne vlasti u Hrvatskoj i Sloveniji, Andrej Plenković i Janez Janša, vakcinu primili u martu.

Danas objavljeno

Pentagon kuje nove planove protiv Kine

M.

Barbados postao republika, odvojio se od britanske krune

M.

Upozorenje na pojačan vjetar u Banjaluci, Prijedor u i Trebinju

M.

Ostavite komentar