Krivokapić: Najbolji model - ekspertska vlada - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić: Najbolji model – ekspertska vlada

Zdravko Krivokapić, nosilac izborne liste “Za budućnost Crne Gore”, koja je na parlamentarnim izborima osvojila najveći broj glasova među listama opozicije – prema preliminarnim podacima Državne izborne komisije 32,52 odsto, rekao je jutros da je u ovom momentu, “kako je u pitanju interes naroda, a ne bilo kog pojedinca”, najbolji model formiranje ekspertske vlade Crne Gore.

“Ovdje nema prostora za veliku trgovinu, već prostor za veliki rad, za veliki preporod koji treba napraviti. To teško mogu političari, to je najbolje da radi ekspertska vlada sa najboljim ljudima koji su se čak prijavljivali iz inostranstva, mladi i perspektivni i da Crna Gora prebrodi sve teškoće s kojima se suočava”, istakao je Krivokapić za televiziju Prva, a upitan da li će takvu vladu on voditi – naveo je da je to najmanje značajno.

“Značajno je da formiramo jaku, ekspertsku vladu. Ja ću dogovor poštovati bez obzira kakav bude, spreman sam da snosim teret odgovornosti za sve ovo, i dalje ako treba… Da se počne da se pravi sistem, imamo obavezu prema svim građanima bez obzira za koga su glasali”, dodao je on.

S obzirom na to da rezultati nisu konačni, nego preliminarni, Krivokapić uvjerava da će stanje ostati isto, tj. da će opozicija imati većinu te da se “pomjeranja” ka odnosu snaga 42-39 u korist opozicije u poslaničkim mandatima (naspram sadašnjih 41-40).

Tvrdi da su postojale nepravilnosti i da na mnogim mjestima DPS nije potpisivao zapisnik, upravo tamo gdje, kako je naveo, većinu čine tri opozicione koalicije.

“Najvažnije je da je narod pobijedio i održao dostojanstvo, spokoj i da se nije desio nijedan incident osim onog u Nikšiću gdje je momak naletio na grupu koja je slavila pobjedu opozicije. Nije trenutak da se sukobljavamo već, naprotiv, da to bude pomirenje koje će prihvatiti svi građani i graditi bolju budućnost svih građana Crne Gore bez obzira na vjeru, naciju ili bilo koji iskaz njihovog mišljenja”, napomenuo je Krivokapić.

Na konstataciju da je “jabuka razdora” između većine građana Crne Gore i vlasti bilo priznanje nezavisnog Kosova, upitan o eventualnom povlačenju priznanja, Krivokapić je kazao da je “narod jasno rekao, ali da vlast ne sluša uvijek narod”.

“Ne mogu da odgovorim tačno na to pitanje, ali zasigurno znam da će Srbija vrlo racionalno i mudro riješiti taj problem. Mi ćemo posmatrati i predlagati ono što je najbolje, što se tiče života naših građana na Kosovu, da on bude dostojanstven, da naše svetinje na Kosovu budu sačuvane i da stvorimo pretpostavke da se sve dešava u atmosferi poštovanja jer bez toga nigdje nije lako živjeti”, naveo je on.

U prioritetne aktivnosti budućeg rada nove vlade Crne Gore naznačio je obračun s kriminalom i korupcijom, smanjenje broja nezaposlenih, kao i smanjenje, kako je kazao, izraženog socijalnog jaza.

Od protivnika, kaže, nije dobio poziv “jer ga je i teško očekivati”, i dodaje da ga još nije dobio ni od međunarodne zajednice.

“Ali, pouzdano znam da ona pomno prati dešavanja ovdje”, zaključio je Krivokapić

Danas objavljeno

Dodik pokrenuo peticiju o neprihvatanju nametnutog Inckovog zakona

M.

Zaharova: Rusija Inckovu odluku doživljava kao otvoreni napad na suverenitet BiH

M.

Ljekari saglasni – očekuje se veći broj oboljelih u Srbiji

M.

Ostavite komentar