Krivokapić: Manjinska vlada je prevara - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić: Manjinska vlada je prevara

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ocijenio je da je manjinska vlada, koju predlaže dio parlamentarnih subjekata, prevara, ukazujući da je rješenje da se proširi rad vlade i poveća broj ministarstva.

Krivokapić smatra da postoje dva prirodna rješenja – unapređenje rada Vlade i, najpoštenije, vanredni parlamentarni izbori u maju zajedno sa lokalnim izborima.

On kaže da je politička situacija u Crnoj Gori turbulentna, što je rezultat odnosa pojedinih političkih lidera koji misle da cijeli svijet zavisi od njih.

  • Crna Gora se nalazi u neprilici isključivo zbog političkih lidera koji ne žele da snose odgovornost, a ne dozvoljavaju da stručni pojedinci preuzmu odgovornost – rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

Krivokapić je poručio da maske moraju da padnu do kraja i najavio da će to biti urađeno do 1. marta, te da će Crna Gora “vidjeti ko je ko i kakav je”.

  • Zašto se to dešava sada kada je najintenzivniji zajednički rad Vlade i Skupštine koji se desio krajem decembra kada je usvojen budžet i brojni projekti. Јavljaju se sada određene grupacije koje su uvijek promovisale sebe, a najmanje ovu vladu – rekao je Krivokapić.

On je naveo da ga intenzivno zovu članovi SNP-a i tvrde da najmanje dva njihova poslanika neće podržati ovu prevaru, ocjenjujući da je to potpuno prirodno.

  • To je partija čijeg se osnivača sjećam, koji je jasno profilisao odnos prema DPS-u, a danas neko njegovu muku i borbu prevodi u neke političke poene. Mislim da to članstvo SNP-a neće dozvoliti. Prijedlog za izlazak iz situacije sam davno dao, ali nije realizovan zbog opstrukcije istih koji sada žele nekom manjinskom vladom da preobraze Crnu Goru – poručio je Krivokapić.

Danas objavljeno

Četiri novorođenčeta zaražena u Bolnici Gradiška, teži slučajevi prebačeni u Banjaluku

M.

U luku Mariupolj uplovio ruski teretnjak

M.

Dodik: Radi mirnije budućnosti svi treba da odgovaraju za počinjene zločine

M.

Ostavite komentar