Krivokapić: Dobijao sam prijetnje, kao i Abazović - BIGportal.ba
Region Vijesti

Krivokapić: Dobijao sam prijetnje, kao i Abazović

Premijer je rekao da je broj članova obezbjeđenja potpredsjednika Vlade, Dritana Abazovića povećan zbog ozbiljnih prijetnji koje dobija.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da je i on dobijao prijeteće poruke od kriminalnih klanova, ali im nije pridavao značaj, već se time bave službe bezbjednosti.

Kako prenose Vijesti, on je novinarima u Skupštini rekao je da je broj članova obezbjeđenja potpredsjednika Vlade, Dritana Abazovića povećan zbog ozbiljnih prijetnji koje dobija.

“Abazović i ja i on smo se toga dana upoznali sa tom činjenicom i razumijem ga kao čovjeka, znam da je fizički ugrožen. Ja sam dobijao takve poruke vjerujte nijesam im pridavao mnogo na značaju, služba bezbjednosti mi je dodijelila određeni broj članova obezbjeđenje što govori o tome koliko sam ugrožen. Ista stvar je i sa potpredsjednikom Vlade, mi smo razgovarali na tu temu i pojačan je nivo bezbjednosti, odnosno broj ljudi koji obezbjeđuju potpredsjednika Vlade”, kazao je Krivokapić.

On je dodao da, kada su u pitanju prijetnje Abazoviću, radi se sigurno o tačnim informacijama, nije nikakvo spinovanje.

“Meni je žao što Skupština i svi mi nijesmo iskazali jednu veću solidarnost, jer je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović krenuo u otvorenu borbu sa organizovanim kriminalom i korupcijom i njemu to pripada po mjestu koje pokriva. Mi svi treba da ga podržimo da taj put bude takav da korupcija bude nulta, a kriminal bude sveden na mjeru prihvatljivosti za sve građane Crne Gore”, poručio je Krivokapić.

Zbog informacije da pripadnici kavčkog klana planiraju likvidaciju, Abazovića čuvaju specijalci naoružani dugim cijevima, a njegovo obezbjeđenje zadužilo je blindirani automobil.

Prema informacijama “Vijesti”, povećan je i broj pripadnika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, koji su raspoređeni oko zgrade u kojoj Abazović stanuje, ali i na mjestima na kojima boravi.

Kavački klan prijetio je Abazoviću i nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, nakon što je odbio sastanak sa njima. Nedjeljnik “Monitor” tada je objavio da mu je tada stiglo upozorenje: “Vidjećemo se ovako ili onako”.

“Vijestima” je iz izvršne vlasti rečeno da je tu poruku poslao jedan od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer.

Poruka je navodno stigla nakon što je Abazović odgovorio da nema razloga da se viđa ni sa jednim pripadnikom organizovanih kriminalnih grupa, jer nemaju dodirnih tačaka,

(BN)

Danas objavljeno

Usvojena odluka o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH

M.

Skandal: Zastava tzv. OVK na ambasadi Srbije

M.

Reuters: EU više ne može da garantuje sigurno članstvo balkanskim državama

M.

Ostavite komentar