Krivične prijave zbog bombe kod Davidovog srca - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Krivične prijave zbog bombe kod Davidovog srca

Neformalna grupa Pravda za Davida danas je ponijela krivične prijave zbog bombe kod Davidovog srca koja je pronađena prethodnog vikenda.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci predali su krivičnu prijavu protiv NN lica zbog nedavno pronađene eksplozivne naprave (bombe) na ušću Crkvene u rijeku Vrbas, u neposrednoj blizini obilježja “Davidovo srce”, tj. na mjestu gdje se članovi “Pravde za Davida” često okupljaju.

Sofija Grmuša rekla je da se oni zboh bombe koja je pronađena osjećaju ugroženo.

“Ali, mi se osjećamo ugroženo već tri godine, jer su ubice među nama. To što je pronađena bomba na ušću nikome ništa ne znači i o tome se ne priča. Dva dana je bila bomba ostavljena u centru grada, niko je nije uklonio. Da se mi nismo pojavili i o tome objavili u medijima to bi se zataškalo”, rekla je Grmuša.

Ozren Perduv rekao je da su čekali nekoliko dana da vide reakcije MUP-a.

“Ponašaju se kao da se ništa nije desilo, bomba je pronađena odmah pored obilježja gdje se ljudi okupljaju. Šta bi bilo da je ta bomba pronađena kod Tužilaštva gdje smo mi sad, da li bi to tek tako prošlo. Imate praksu da kad god je pronađena eksplozivna naprava da se utvrđuju sve činjenice, ali sada se ništa na tome ne radi”, rekao je Perduv.

On je dodao da je sada pitanje da li će ova krivična prijava doći do “odjela za zataškavanje” ili u “odjel ne radimo ništa”.

Dodao je da oni ostavljanje ove bombe doživljavaju kao prijetnje, a pitanje je šta mogu očekivati sljedeće.

INFORMACIJE POLICIJE (14. juli)

“U vezi sa Vašim dopisom od 12.07.2021. godine, obavještavamo Vas da su policijski službenici PU Banjaluka, 10.07.2021. godine, postupili po prijavi lica inicijala Đ.Z. da je na ušću rijeke Crkvene u Vrbas uočilo eksplozivnu napravu – ručnu bombu. Policijski službenici su obezbjedili lice mjesta, te obavijestili dežurnog radnika Centra za obavještavanje Grada Banjaluka, koji je obavijestio ekipu deminera. Lice mjesta je obezbjeđeno do dana 12.07.2021. godine do dolaska ekipe istih, koji su uklonili predmetnu eksplozivnu napravu”, rekli su za BUKU iz PU Banjaluka.

(Buka)

Danas objavljeno

Dogovor iza zatvorenih vrata: Herš otkriva ulogu Šolca u novoj verziji diverzije na Sjevernom toku

M.

Lukašenko: Ako Britanci pošalju osiromašeni uranijum Kijevu – lekcija će biti užasna

M.

Meksički predsjednik: Amerikanci su lažovi

M.

Ostavite komentar