Krivične prijave protiv policijskih službenika PU BL - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Krivične prijave protiv policijskih službenika PU BL

Članovi neformalne grupe “Pravda za Davida” danas su predali Okružnom tužilaštvu u Banjaluci krivične prijave protiv policijskih službenika koji su izdavali prekršajne naloge članovima grupe građana “Pravda za Davida” zbog uzvika “Pravda” ispred Hrama Hrista Spasitelja u maju 2019. godine. Krivične prijave su podnesene i protiv načelnika PU BL i komandira Policijske stanice Centar.

  • Zbog uzvika ”Pravda” nama se sudi, kakvi ste vi to ljudi?

Poruka je na transparentu koji su danas članovi grupe ”Pravda za Davida” držali ispred Policijske uprave Banjaluka. Policija je u maju 2019. godine napisala preko 80 prekršajnih naloga članovima grupe koji su se okupljali u porti Hrama Hrista Spasitelja.

Zaim Šibić za osam dana dobio je osam prekršajnih naloga.

”Komandir policije se žalio na sve i jednu i opet sam pred sudom oslobođen”, kaže u izjavi BN TV član neformalne grupe ”Pravda za Davida” Zaim Šibić.

I ostali članovi grupe “Pravda za Davida” oslobođeni su pred sudom prekršajne odgovornosti.

U krivičnoj prijavi koju su danas članovi grupe predali na adresu Okružnog tužilaštva navedeno je da se opravdano sumanja da su osumnjičeni počinili četiri krivična djela.

“Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja i povreda ravnopravnosti građana”, kaže u izjavi BN TV Ozren Perduv ispred neformalne grupe “Pravda za Davida”.

Iz grupe poručuju da je sve ovo bilo vidljivo prilikom suđenja, kada su, kako kažu, policajci uprkos zakletvi govorili neistinu.

“U više od 80 naloga više puta je navedeno da su građani uznemireni. Sudija je pitao imaju li nekog ko je uznemiren od građana, nemaju. Sve su slagali i zbog toga će morati da odgovaraju”, kaže Perduv.

Do sada niko nije odgovarao. Umjesto da javnost dobije odgovor ko je i zašto ubio Davida Dragičevića, pravosudni organi se bave članovima grupe Pravda za Davida.

Danas objavljeno

Talibani traže pomoć: Obratio se vođa

V.R.

Švajcarsko “da” kovid propusnicama

V.R.

Islamska država ponovo napala

V.R.

Ostavite komentar