16. Augusta 2019.

Krivične prijave dokaz antisrpske politike

Big Portal

Najava Ministarstva kulture Crne Gore da će podnijeti krivične prijave protiv organizatora humanitarnog koncerta “Za naše Kosovo i Metohiju” u Herceg Novom je još jedan u nizu dokaza antisrpske politike vlasti Mila Đukanovića, ocijenio je predsjednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta.

– Tragična je činjenica da aktuelna vlast u Crnoj Gori veličanstveni koncert na kojem su dominirale pjesme posvećene KiM i borbi srpskog naroda za slobodu u Prvom svjetskom ratu naziva nacionalističkim skupom na kome je tobože negiran crnogorski identitet – naveo je Linta.

On kaže da je “sramno” da vlast u Crnoj Gori zastupa, kako navodi, šovinstički stav da je pjevač Vlado Georgijev izvođenjem pjesme “Tamo daleko” širio mržnju, ističući da vlast kojoj smeta isticanje srpskih zastava, pjevanje srpskih pjesama i pominjanje srpskog naroda širi mržnju prema svojim građanima koji se nisu odrekli srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Linta navodi da vlast u Crnoj Gori dugi niz godina napada sve što je srpsko – srpski jezik, ćirilicu, SPC, političke predstavnike srpskog naroda, književnike, profesore, javne ličnosti i obične građane i da je zbog toga važno da se konkretnim mjerama pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori da se poštuju njihova nacionalna i ljudska prava.

Dodaje da je neprihvatljivo da su Srbi u Crnoj Gori građani drugog reda i sistematski diskriminisani u vlastitoj državi.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare