KRITIČNO U VRBANJI, PRIJEČANIMA I ČESMI Preventivno čišćenje kanala i propusta - BIGportal.ba
Banja Luka

KRITIČNO U VRBANJI, PRIJEČANIMA I ČESMI Preventivno čišćenje kanala i propusta

Građevinska mehanizacija Civilne zaštite pokrenuće iduće sedmice preventivnu akciju uređenja bujičnih potoka na 12 lokacija na širem gradskom i prigradskom području, u nastojanju da se spriječi njihovo izlivanje u slučaju oblinijih padavina, najavljeno je iz Gradske uprave.

Na osnovu izvještaja komisije koja je obišla sve kritične tačke, sačinjeni su planovi za uređenje ovih vodotokova i akumulacija sa mjerama, nosiocima posla i vremenskim rokovima za izvršenje.

– Svi kritični vodotokovi u gradu, potoci bujičari, kanali i propusti za odvodnju oborinskih voda kao i akumulacije na vodozaštitnim objektima su evidentirani i moraju biti očišćeni do kraja maja ove godine – kaže šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.
Kritični vodotokovi evidentirani su u: Vrbanji, Debeljacima, Priječanima, Saračici, Obilićevu I i II, Česmi, Karanovcu, Bronzanom majdanu, Borkovićima, Rekavicama i Kočićevom vijencu.

Prema nalogu gradonačelnika Igor Radojičića, ovi vodotokovi moraju biti očišćeni do maja, s tim da će akcija biti ponovo provedena u septembru i oktobru prije većih padavina, precizirali su iz Grada.

Danas objavljeno

U Banjaluci počinje “Ćevap fest 2022”

M.

Banjalučke ulice na presvlačenju, biciklisti čekaju nove staze

M.

Mještani ovih ulica biće bez vode dio dana

M.

Ostavite komentar