"Kritično je... Brine nas" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Kritično je… Brine nas”

Francuska ministarka spoljnih poslova Katrin Kolona razzgovarala je sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

Kako je navela, razgovarali su tokom 77. zasedanja Generalne skupštine UN razgovarala o napetoj situaciji u nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini, koju kontroliše Rusija.

Prema njenim rečima, situacija u Zaporožju i dalje je kritična i pozvala na stvaranje bezbednosne zone oko objekta što je pre moguće.

“Situacija u nuklearnoj elektrani Zaporožje nas i dalje brine. Razgovaraćemo o tome sutra na sastanku radne grupe koju su organizovali Francuska i generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) kako bi se uverili da se preduzimaju mere bezbednosti u nuklearki. Jutros sam razgovarala sa Sergejem Lavrovom i obavestila ga o tome”, rekla je Kolona na konferenciji za novinare.

Zaporožska elektrana, koja se nalazi na levoj obali reke Dnjepar, najveća je nuklearna elektrana u Evropi. Tokom vojne operacije u Ukrajini, koju je Rusija pokrenula 24. februara, nuklearna elektrana i okolina pali su pod kontrolu ruskih snaga.

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar